1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Bir yanda gözaltı öbür yanda nevruz
Bir yanda gözaltı öbür yanda nevruz

Bir yanda gözaltı öbür yanda nevruz

Trabzon'da KTÜ'lü öğrencilerin eylemi gözaltına alınmalarına neden olurken rektör de halay çekip bazı öğrencilerle nevruz kutladı.

A+A-

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) bir tarafta Nevruz Bayramı kutlanırken, diğer tarafta da Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) kuruluş yıldönümünde yaptıkları gösteri nedeniyle haklarında dava açılan öğrencilere destek vermek isteyen arkadaşları, izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.
Nevruz Bayramı Trabzon'da KTÜ Kanuni Alanı'nda yapılan etkinliklerle coşku içinde kutlandı. Kutlamalara katılan Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ile KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen öğrencilerle birlikte horon oynayarak halay çekti, Nevruz ateşinin üzerinden atladı. Bu sırada üniversitede görevli bazı jandarma komutanları da öğrencilerle birlikte horon oynadı.

Nevruz Bayramı kutlamalarında bu sahneler yaşanırken, aynı üniversitenin Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü önünde ise bazı öğrenciler izinsiz bir gösteri yapmak istedi. Öğrenciler, KTÜ'de 7 Kasım 2006 tarihinde yapılan ve YÖK'ü protesto eden gösteriler sırasında çıkan olayların ardından gözaltına alınan ve daha sonra da haklarında dava açılan 28 öğrenciye destek vermek ve üniversite yönetimini protesto etmek amacıyla üniversitede içinde slogan atarak yürümek istedi. Bu sırada jandarma ekipleri gösteri ve yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle grubu uyardı. Buna rağmen yürümekte ve slogan atmakta direnen grup üyeleri ile jandarma arasında arbede yaşanırken, çıkan olayların ardından 12 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler jandarma araçlarına bindirilerek götürülürken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Öte yandan KTÜ'de dün de Irak'ın ABD tarafından işgalini kınamak amacıyla kendilerine belirtilen alanın dışında basın açıklaması yapmak isteyen bir grup öğrenci ile jandarma arasında arbede yaşanmış, çıkan olaylarda bazı öğrenciler hafif şekilde yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız