1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Birçok hastalık tarihe mi karışıyor?
Birçok hastalık tarihe mi karışıyor?

Birçok hastalık tarihe mi karışıyor?

kanser veya bir kaza sonucu tahrip olan organların onarılması için de büyük umut olacak yeni teknik geliştirildi.

A+A-

Amerikalı araştırmacılar, cenini öldürmeye gerek kalmadan insan kök hücresi elde etme olanağı sağlayan yeni bir teknik geliştirdiler. Amerikan Cell Stem Cell dergisinde yayınlanan araştırmaya göre bilim insanları, ceninden aldıkları bir hücreye, cenin kök hücre özelliklerini koruyacak biçimde ''laminin'' adı verilen bir protein yerleştirdiler.

Bu teknikle alınan hücreler, rahatlıkla organizmanın herhangi bir dokusu durumuna gelme özelliğine kavuşurken, tedavisi olanaksız birçok hastalığın iyileştirilmesi ve kanser veya bir kaza sonucu tahrip olan organların onarılması için de büyük umut yarattı. Bu yöntemle hücrenin alındığı embriyo da herhangi bir olumsuzluktan etkilenmemiş oldu ve normal gelişimini sürdürebildi.

Bu yeni tekniğin, özellikle ABD'de tıbbi araştırmalar için insan embriyosu kullanımı konusundaki ahlaki tartışmalara son vermesi bekleniyor. Şu anki teknikle kök hücre alınması sırasında cenin yaşamını ve gelişimini sürdüremiyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız