1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. "Biz veriyoruz, giren de verecek!"
"Biz veriyoruz, giren de verecek!"

"Biz veriyoruz, giren de verecek!"

Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris L. Melek, işletmesini 5 yıllığına aldıkları Ayder giriş kapısına bedel ödeyecekleri için girişin ücretli olacağını söyledi.

A+A-

Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, Kaçkar Dağları Milli Parkı Ayder giriş kontrol kapısı işletmeciliğinin 5 yıl süre ile belediyeye kaldığını söyledi.

Melek, yaptığı yazılı açıklamada, Ayder turizm merkezinin çevre temizlik ve alt yapı ihtiyaçlarının yapılabilmesi amacıyla Turizm Bakanlığının 15 Mart 1996 tarihli yazısı ile giriş ücreti alımının Çamlıhemşin Belediyesine devredildiğini ifade etti.

Ayder turizm merkezinin yasal statüsünün değişmesi ile 2009 yılından itibaren giriş ücretinin alınmasına son verildiğini ifade eden Melek, ''Ayder'in aynı zamanda Kaçkar Dağları Milli Parkının sınırları içinde olduğundan ve Milli Parklar Yasası gereği giriş kontrol kapısı konulması zorunluluğundan dolayı Çevre ve Orman Bakanlığından ilgili kontrol kapısının belediyemize tahsisi talebinde bulunulmuştur. Yapılan yazışmalar sonucu Çevre ve Orman Bakanlığının olur yazısıyla İl çevre ve Orman Müdürlüğünde ihale gerçekleştirilmiştir. Kaçkar Dağları Milli Parkı Ayder giriş kontrol kapısı işletmeciliği 5 yıl süre ile belediyemize kalmıştır. Belediyemiz ilgili milli parklar sahasının çevre temizliği yanı sıra, yıllık 71 bin 906 lira bedel ve yüzde 5 ağaçlandırma fonu ödeyecektir.'' dedi.

Melek, Ayder milli park kapısının yeniden yapılandırılmasında destek gördükleri herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum