1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Boğa güreşlerine kısıtlama!
Boğa güreşlerine kısıtlama!

Boğa güreşlerine kısıtlama!

Rize’de toplanan İl Hayvan Hakları Koruma Kurulu, boğa güreşlerinde hayvanların güreşmesi için yapılacak müdahalelere engel getirdi.

A+A-

Rize'de toplanan İl Hayvan Hakları Koruma Kurulu, Ayder Yaylası'nda geleneksel olarak yapılan ödüllü boğa güreşleri sırasında, boğaların sahipleri tarafından güreşe zorlanmalarını yasakladı.

Valilikte toplanan kurul, Ayder Yaylası Galer mevkinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen boğa güreşleri sırasında hayvanlara eziyet edilmesini önlemek amacıyla bir dizi karar aldı. Vali, Vali Yardımcısı, kamu kurumlarının müdürleri ile belediye başkanlarından oluşan 7 üyesi bulunan kurul, boğa güreşleri sırasında hayvanların sahipleri tarafından güreşe zorlanmalarını yasakladı. Doğal ortamda güreştirilmeleri istenen boğaların güreşe zorlanmaları halinde görevlilerin müdahale etmesi kararlaştırıldı. 

Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Melek ise, boğaların ödül verileceği için kıyasıya güreştirilmesini kendisinin de doğru bulmadığını söyledi. Melek, ilerleyen yıllarda güreşleri azaltmayı planladıklarını belirterek, “İl Hayvan Hakları Koruma Kurulu boğaların güreş sırasında eziyet görmemeleri için bir dizi önlem aldı. Geçmiş yıllarda boğa güreşleri sırasında güreşe zorlanan boğalar daha sonra kaçarken, çeşitli yaralanmalara yol açmıştı. Bu olayların önüne geçmek ve hayvanlara işkence etmeme adına boğaların güreşe zorlanmaları yasaklandı. Yerinde bir karar oldu. Hayvanlara eziyet etmeye hakkımız yok” diye konuştu.

Bilindiği gibi yarışmalar sırasında güreşmeye yanaşmayan bazı boğalar sahipleri tarafından güreşe zorlanıyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum