1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. BOĞALAR ÇAMUR ZEMİNDE KIYASIYA GÜREŞTİ
BOĞALAR ÇAMUR ZEMİNDE KIYASIYA GÜREŞTİ

BOĞALAR ÇAMUR ZEMİNDE KIYASIYA GÜREŞTİ

Her yıl yapılan Geleneksel olarak düzenlenen Boğa Güreşleri Festivali’nde boğalar çamur zeminde ayakta durma mücadelesini verdi.

A+A-

Artvin’in Murgul ilçesinde Özmal Köyü Geliştirme ve Kalkındırma Derneği tarafından her yıl yapılan Geleneksel Özmal Köyü Boğa Güreşleri Festivali’nde boğalar çamur zeminde ayakta durma mücadelesini verdi.

boga3-001.jpg
 
Bahar aylarıyla birlikte Artvin’in önemli kültürel etkinliklerinden birisi olan boğa güreşlerine her geçen gün ilgi giderek artıyor.

boga2-001.jpg

Hakem huzurunda, birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışan boğalar, sahiplerinin de teşvikiyle zaman zaman güreş alanı dışına çıkmaya çalıştı. Artvin merkez ve Murgul olmak üzere birçok ilçeden katılımın olduğu organizasyonda bir boğa rakibinden kaçarken protokol tribününe girmeye kalktı. Çamurlu zeminde ve yağmur altında güreş tutmak istemeyen boğaların, sahipleri ve bazı izleyenlerin teşvikleri ile zorla güreştirilmesine bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

boga1-001.jpg

Artvin ve ilçelerinden getirilen 76 boğanın katıldığı güreşlerde, toplam 40 bin lira para ödülü verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum