1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. BÖLGEDE ACİL KAN SIKINTISI YAŞANIYOR
BÖLGEDE ACİL KAN SIKINTISI YAŞANIYOR

BÖLGEDE ACİL KAN SIKINTISI YAŞANIYOR

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 46 bin ünite kana ihtiyaç olduğu ancak bunun yüzde 80’nin karşılanabildiği belirtildi.

A+A-

Kızılay kan ihtiyacını karşılamak için Ramazan ayında Teravih sonrası camilerde kan alımı yaparken yine de ihtiyacın karşılanmadığı belirtildi.

Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Dr. Dila Baran, kanın çok acil bir ihtiyaç olduğunu belirterek “Ramazan’da kan bağışı malesef çok yoğun değil. Açken kan verilmemesi nedeniyle ancak iftar sonrası çalışabiliyoruz. İftarda çok geç olduğundan sahura kadar çalışmamızı sürdürüyoruz. Kan çok ciddi bir ihtiyaç, hepimize kan lazım olabilir. Bu anlamda tüm halkımızı kan vermeye davet ediyoruz. Doğu Karadeniz Bölgesi olarak Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Artvin illerine hizmet vermekteyiz. Bölge olarak 46 bin ünite kan almamız gerekiyor, ancak biz bunun yüzde 80’ni karşılıyabiliyoruz. Keşke hepsini alabilsek“ dedi.

Ramazan olması dolayısıyla teravih sonrası camilerde kan aldıklarını hatırlatan Baran, “Uzunsokak ve Zağnoz Vadisi’nde sabit istasyonlarımızda sürekli kan alma işlemini sürdürüyoruz. Ramazan olması münasebetiyle ekiplerimiz camilere giderek buradan da vatandaşlarımızdan kan almakta. Yeri geldiği zaman cami içersine sedye açmak suretiyle kan alımı yapabiliyoruz. Teravih sonrası halkımızı kan vermeye davet ediyoruz. Herkese ulaşmaya çalışıyoruz. İnsanlarımızdan biraz duyarlılık bekliyoruz. Çünkü kan hepimize lazım. Kimse sağlığına güvenmesin. Başımıza herhangi bir şey geldiğinde o anda kan ihtiyacı karşılanması gerekir. Örneğin ailede kalp krizi geçiren bir kişi için bile kan ihtiyacı vardır. Kan öyle bir maddeki yerine başka bir şeyin geçmesi mümkün değil. Maalesef kan henüz üretilemiyor. Onun yerini tutacak herhangi bir madde, serum, ilaç yok. Kan ihtiyacı varsa yerine konulacak tek şey kandır. Bütün toplumu kan vermeye davet ediyoruz. Ayrıca ben de sürekli kan veriyorum. 18-65 yaş arası çok ciddi sağlık problemi olmayan herkes kan verebilir” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız