1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Broos Trabzonspor'a imzayı bastı
Broos Trabzonspor'a imzayı  bastı

Broos Trabzonspor'a imzayı bastı

Trabzonspor, Belçikalı teknik direktör Hugo Broos ile 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzaladı. Broos'un yardımcılığına ise Metin Diyadin getirildi.

A+A-

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri bahçesinde düzenlenen imza töreninde Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyeleri da hazır bulundu.

Kulüp Başkanı Sadri Şener, imza töreninde yaptığı açıklamada, yeni teknik direktörleri Hugo Broos'un Belçika'da Anderlecht ve Club Brugge takımlarını şampiyon yaptığını hatırlatarak, "Yeni teknik direktörümüz deneyimli bir arkadaşımız. Bir yılı opsiyonlu iki yıllık anlaşma sağladık. Daha önce de Belçikalı hocalarla çalıştık. Böyle bir tecrübemiz var. Belçikalılar ile benzer yanlarımız var. Mütevazi insan topluluklarıyız. Umarım hayırlı olur ve bu sezon istediğimiz sonuçları elde ederiz" diye konuştu.
21911
Hugo Broos'un yardımcılığını Metin Diyadin'in yapacağını ifade eden Şener, "Metin Diyadin, içimizden yetişmiş bir isim. Turgut Kural hocamız daha çok izleme konusunda kendisine yardımcı olacak. Bir de hocamızın 6 yıldır birlikte çalıştığı yardımcısı var. Ayrıca bir de kondisyoner gelecek. Kendi bünyemizde fizyoterapistlerimiz var zaten. Ekibimiz geniş. Yeni hocamız bu bölümleri de gezdi. Geçen sezonki hocamız Ersun Yanal'ın bu konudaki katkısı büyük. Bu vesileyle O'na teşekkür ediyorum" dedi.

Belçikalı teknik direktör Hugo Broos ise, Trabzon'da olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Daha önce de Trabzonspor'u biliyordum, ancak son günlerde Trabzonspor'u daha iyi tanıma fırsatı buldum. Oldukça profesyonel bir kulübe geldim. Gerçekten etkilenmiş durumdayım. Başkanın da az önce söylediği gibi daha önce kulüp burada başarılı olmuş Belçikalı hocalarla çalışmış. Ben de onların yaptığından daha iyisini yapmaya çalışacağım. Biliyorum 25 yıldır süren bir şampiyonluk özlemi var. Bunu sonlandırabilmek için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Broos, Yunanistan macerasının kariyerini olumsuz etkilediğini düşünmediğini söyleyerek, "Çünkü takıma devre arasında gittiğimde sadece 8 puanı vardı. Olumlu sonuçlar almamıza rağmen kümede kalamadık. Sezon sonunda 25 puan topladık. Kupada Panathinaikos ve Larissa gibi takımları eledik. Gençleri A takıma kazandırdım. Son derece zorlu bir görevdi. Buna rağmen iyi işler yaptığımı düşünüyorum" dedi.

Trabzon'a gelen teknik adımların kendilerini baskı altında hissettiklerini söylediklerini, bundan kendisinin de etkilenip etkilenmeyeceği sorusuna Broos, "Ben üzerimde bir baskı hissetmiyorum. Anderlecht ve Brugge'de de baskı vardı. Buna alışığım" şeklinde cevap verdi.

Trabzon'da futbolun ön planda olmasının takıma olumlu yansıyıp yansımayacağı, Trabzonspor'un kadrosunda yer alan oyuncuları tanıyıp tanımadığı şeklindeki sorular üzerine Bross, "Kesinlikle olumlu bir hava alıyorum. Stadı ziyaret ettim ve bu şehirde futbolun önem arz ettiğini anladım. 12. adam hususu önemli. Bizler de onlara layık olacağız. Takım hakkında bilgi edindim. Buraya gelmeden önce de tanıdığım oyuncular vardı. Song, Yattara, Colman gibi oyuncuları buraya gelmeden önce de tanıyordum. Takımla ilgili elimdeki cd'leri izleyeceğim ve takım hakkında daha kapsamlı bilgim olacak" diye konuştu.

Transfer çalışmalarıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Broos, "Öncelikle neye ihtiyacımız olduğunu belirlememiz gerekiyor. Daha sonra isimler hakkında değerlendirme yapacağız. Önümüzdeki hafta kamp başlıyor. Yeteri kadar zamanımız var. Bundan sonraki zamanım bilgisayar başında maçları izlemekle geçecek. 4 gün öncesine kadar burada olacağımı bilmiyordum. İşler hızlı ilerliyor. Bundan sonrası da böyle olacak. Altyapı yetkilileriyle de konuşacağım. Genç ve yetenekli oyunculara şans verdim bugüne kadar. Bunu son olarak Yunanistan'da üç oyuncuyla gerçekleştirdim. Genç oyuncu varsa kadroya katmak için tereddüt etmem" diye konuştu.

İmza töreni sonrası Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, bordo-mavili takımın yeni teknik direktörü Hugo Broos'a Trabzonspor taraftar kartı verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız