1. HABERLER

  2. SEÇME VİDEOLAR

  3. Bu da kapı açan koyun!
Bu da kapı açan koyun!

Bu da kapı açan koyun!

Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ndeki koyun görevlilerden ve bakıcılarından görerek kapalı kapıları açmayı öğrendi.

A+A-

"Karaman'ın koyunu böyle olur oyunu"

Görevliler ve bakıcıları tarafından bulunduğu yerin kapısı kapatılan ve dış kapısı sürgülenen Akkaraman ırkı koyunun, bazı günler dışarı çıktığı fark edildi. Bunun üzerine fakülte öğrencilerinden Erkan Mete ve arkadaşları koyunu gözlemlemeye başladı. Koyunun sürgüleri ağzıyla açtıktan sonra, kapıyı kafasıyla iterek kafesinden çıktığı anlaşıldı. Bu olaydan sonra koyun, dahiliye bölümünün maskotu haline geldi.


“Koyun saf olmadığını kanıtladı”
Veterinerlik Fakültesi stajyer öğrencilerinden Erkan Mete, koyunun ilk zamanlar dışarı nasıl çıktığını çok merak ettiklerini, kapıyı ağzıyla açtığını anladıklarında ise şaşırdıklarını ve artık dışarı çıkmaması için kapıyı telle bağladıklarını ifade etti. Mete, "Halk arasında koyunların saf olduğu söylenirdi. Bu koyun bizlerden ve bakıcılarından gördüğü kapı açma işlemini kendi kendine yaparak saf olmadığını kanıtladı" dedi.

Akkaraman ırkı koyun, görevli fakülte öğrencilerinin ayakkabı bağlarını da çözmeye çalışıyor. 







HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız