1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bu da Laz işi hamsi kızartma!
Bu da Laz işi hamsi kızartma!

Bu da Laz işi hamsi kızartma!

Rizeli ödüllü aşçı Ömer Vatandaş, işinin yoğun olduğu bir zamanda infrared sobada yaptığı hamsi ızgarasıyla şimdi müşterilerinin ilgi odağı oldu.

A+A-

Daha önce en iyi laz böreği, en uzun Hemşin muhlaması ve bazı yöresel yemek birincilikleri bulunan Rizeli aşçı Ömer Vatandaş Ayder’deki işletmeciliğini yaptığı Gürgendibi tesislerinde ilginç bir hamsi ızgara metodu geliştirdi.
Son dönemlerde kullanımı artan infrared elektrikli sobalardan bir tanesini işyerine koyan Ömer Vatandaş, burada hamsi ızgara yapmaya başladı.

İş yoğunluğu nedeniyle makinelerinin dolu olduğu bir gün infrared sobada deneme amaçlı hamsi ızgarası yaptığını söyleyen Ömer Vatandaş, “Zorda kaldığım için bu sobada ızgara yapmıştım. Müşteri balığın tadını çok beğendi. Acayip bir lezzet yakaladık. Ben de o gün bugündür artık tüm balık çeşitlerini burada pişirmeye başladım. Hatta bazı müşterilerimizde özel bir damak lezzeti oluştu ve sırf bu sobada pişmiş balık yemek için gelenler oluyor. Bu da bizim biraz da tesadüf eseri yakaladığımız bir lezzet oldu” şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum