1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bu desteklemede çay ve fındık üreticisi neden yok?
Bu desteklemede çay ve fındık üreticisi neden yok?

Bu desteklemede çay ve fındık üreticisi neden yok?

‘Bitkisel Üretim Yapan Aile İşletmelerinin Desteklenmesine Dair Karar’ yürürlüğe girerken, karar metninde ‘çay ve fındık ürünleri hariç’ ibaresinin yer alması, geçimini çay ve fındıktan sağlayan D. Karadenizli üreticileri şaşkına çevirdi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete’nin 16 Aralık tarihli nüshasında yayınlanan, ‘Bitkisel Üretim Yapan Aile İşletmelerinin Desteklenmesine Dair Karar’ yürürlüğe girerken, karar metninde yer alan, ‘çay ve fındık ürünleri hariç’ ibaresi, geçimini çay ve fındıktan sağlayan D. Karadenizli üreticileri şaşkına çevirdi.

Üreticilerin desteklenmesi amacıyla alınan kararda dekar başına 100 TL destek verilmesi memnunlukla karşılanırken, özellikle çay ve fındık ürünlerinin hariç tutulması başta Rize olmak üzere Trabzon ve Artvin’deki geçim kaynağı fındık ile çaydan sağlayan üreticiler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Pazar53’ü arayarak konuyla ilgili rahatsızlıklarını dile getiren bazı üreticiler, “Hükümet çiftçiye destek vermiş. Tanımlanan alan tamamen bizimle ilgili olmasına rağmen, alınan karara ‘çay ve fındık ürünleri hariç’ ibaresi eklenmesinin mantığı nedir? Kararda sayın cumhurbaşkanımızın imzası olmasına rağmen, bu ibareyi gördüğünü tahmin etmiyoruz. Kararda bir düzeltme yapılarak mutlaka kanunun çay ve fındık üreticilerini de kapsama alanına alınmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştular. (PAZAR53.COM)

karar.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum