1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Bu köye kalp ve kanser giremiyor!
Bu köye kalp ve kanser giremiyor!

Bu köye kalp ve kanser giremiyor!

Kimyasal gübre kullanılmayan, arılara şeker verilmeyen ve doğal kaynak suyunun tüketildiği bu köyde kalp ve kanser hastalığına hiç rastlanmadı.

A+A-

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Maden (Bazgiret) köyünde çağımızın sık görülen amansız hastalıklarından kalp ve kanser vakaları görülmüyor.

Köylüler, "Burada kalp ve kanser hastalığı yaşanmaz. Şu an köyümüzde ne kalp ne de kanser hastası var. Büyüklerimiz 90- 100 yaşına kadar yaşadılar. Yaşlılığa bağlı başka hastalıklardan öldüler" diyorlar.

'SUNİ GÜBRE KULLANMAYIZ'
Köy muhtarı İsmail Tanıyan, "Ürünlerimiz tamamen doğal ürünlerdir. Balımız, dünyanın en kaliteli balıdır, organiktir. Arılarımıza asla şeker vermiyoruz. Hayvanlarımızı yapay yemle beslemiyoruz. Sütümüz, yağımız, peynirimiz hiçbir katkı içermez. Ayrıca köyümüzde yetişen beyaz patatesimiz çok ünlüdür. Pazarlarda genelde Maden köyü (Bazgiret) beyaz patatesi ısrarla aranır. Çünkü topraklarımız sadece hayvan gübresiyle gübrelenmektedir. Köyümüzde hiç beton bina yoktur. Biz evlerimizi yaparken metal çivi kullanmıyoruz. Ahşap evlerin sağlık üzerinde çok olumlu etkileri var" dedi.

Kalp ve kanser vakasının köye giremeyeceğini dile getiren köy sakinleri, "Köyümüzde kilolu bir tek kişi yaşamıyor. Uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrı sağlıklı ve doğal beslenmeye bağlıdır" diyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız