1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bu makine bir saatte 100 kilo çay topluyor
Bu makine bir saatte 100 kilo çay topluyor

Bu makine bir saatte 100 kilo çay topluyor

Rizeli girişimci İsmail Alim 5 yıl önce ürettikleri ve bu yıl da geliştirdikleri çay toplama makinesi ile 1 saatte 100 kilo çay toplanabildiğini ifade etti.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Yaklaşan çay sezonu öncesinde pandemi dolayısıyla bölgede oluşan çay işçisi açığına çözüm arayan Rizeli girişimci İsmail Âlim, geliştirdikleri çay toplama makinesi ile bir saate 1 kişinin 100 kilo çay toplayabildiğini ifade ederek, bu sayede oluşacak işçi açığına karşı üreticilerin kendi çayını daha rahat toplayabileceğini söyledi.

alim4.jpg
 
Yaklaşık 5 yıl önce geliştirdikleri çay toplama makinesine bu yıl merdane sistemini eklediklerini belirten Âlim, “5 yıl önce başladığımız ve yıllar içinde geliştirdiğimiz çay toplama makinesini ilk yaptığımızda merdane sistemi yoktu. Merdane sistemi olmadığı için, içine çay atamıyorduk. Biz de bunun için merdane sistemi koyduk. Böylelikle topladığımız çayı, otomatikman içeri atıyor. Eli alışan bir insan bu makine ile bir saatte 100 kilo çay topluyor. Normalde bir insan makasla saatte 30 ila 40 kilo çay arası toplarken bununla 100 kilo topluyor.” dedi.

caymakas3-001.jpg

Alim makinenin bataryasını da geliştirdiklerini belirterek, “Ayrıca bataryasını geliştirdik. Bir batarya takriben 3 buçuk 4 saat gidebiliyor. Makine ile birlikte 2 batarya veriyoruz. Böylelikle 8 saat çalışabiliyoruz Yani günlük ihtiyacımızı görüyor.” İfadelerini kullandı.

merkeztarim2.jpg

Teknik servis olarak makinen arkasında olduklarını ve 5 usta ile hizmet verdiklerini belirten Âlim, “Makinemizin arkasındayız. Herhangi bir arızasında biz burada 5 tane usta ile bu konuda hizmet veriyoruz. Müşterimizi mağdur etmiyoruz. Şu anda geliştirdiğimiz en son makine. Bu makineyi güçlendirirsek bu defa makine ağırlaşıyor. Bunun için de 3 kiloluk bir makineyle bu verimi elde ettik.” dedi.

merkeztarim.jpg

Haberin videosu:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum