
Bu mevsimde kar altın değeri taşır
Yer Rize'nin İkizdere ilçesi. Ne Palandöken'de ne de Uludağda olmayan kar, burada atıl bir şekilde duruyor...
Bugün Rize'nin İkizdere ilçesi Ovit dağı mevkiinde incelemelerde bulunan Rize Valisi Kasım Esen gördüğü harika kar manzaraları karşısında hayranlığını gizleyemedi.
Bu mevsimde dünyanın hiçbir yerinde böylesine turizm değeri olabilecek kar görüntülerine rastlanamayacağını vurgulayan Vali Esen, İkizdere Kaymakamı ve İkizdere Belediye başkanından bilgiler aldı.
Yapılacak olan Ovit dağı tünel projesini yerinde gören Vali Kasım Esen daha sonra Ovit dağının zirvesi olan 2 bin 640 metre rakımlı tepede kış turizmiyle ilgili incelemelerde bulundu.
Vali Kasım Esen bu mevsimde dünyada karla kaplı yer bulmanın zor olduğunu ve altın değeri taşıdığını belirterek, "Bu karın insanlara verdiği beyaz çileyi beyaz altına dönüştürmek istiyoruz. Burasını bakanlar kurulu kararıyla kış sporları merkezi ilan ettik. Şu an ne Palandöken'de ne de Uludağ'da kar yok. Alpler'de bu kadar kar yok, bizde var ve erimesini bekliyoruz. Beyaz karı ekonomik nimete dönüştürelim." diye konuştu.
İkizdereli iş adamlarını İkizdere A.Ş. adıyla bir araya gelerek buraya yatırım yapmaya çağıran Vali Esen, "Yayla turizmi, kış turizmi, doğa turizmini bu bölgede yaygınlaştırmak istiyoruz. Ovit dağında bu mevsimdeki bu kardan turizm açısından yararlanmalıyız. Burada bir kayak merkezinin olması bu bölgenin canlanmasını sağlayacaktır. Dedi.
Daha sonra İyidere-İkizdere arası yapımına başlanan Duble yolda incelemelerde bulunan Vali Kasım Esen çalışmalar hakkında bilgi aldı.


HABERE YORUM KAT