1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bu proje Rize'yi teğet geçiyor!
Bu proje Rize'yi teğet geçiyor!

Bu proje Rize'yi teğet geçiyor!

İstanbul’dan yola çıkacak hızlı tren, Eskişehir, Ankara, Sivas ve Erzincan üzerinden Trabzon’a ulaşacak. 7 km. mesafedeki Rize ise, projede yer almıyor!

A+A-

Rize'de yapılması planlanan 11 km uzunluğundaki Ovit Tüneli için resmi onay halen çıkmazken, Trabzon'a uzanan hızlı tren projesi ile 35 kilometre uzunluğunda tünel yapılması planlanıyor. Bunun yanında Zigana'da ikinci bir tünel projesi de gündemde.

Erzincan-Trabzon Hızlı Tren Projesi kapsamında, Bayburt-Çaykara arasındaki Doğu Karadeniz Dağlarının 35 kilometre uzunluğunda bir tünelle geçilmesi amaçlanıyor. TCDD yetkilileri, inşaat teknikleri ile 35 kilometre uzunluğunda bir demiryolu tünelinin yapılmasının mümkün olduğunu belirtti.
Yapımı devam eden Ankara-İstanbul ve Ankara-Sivas hızlı demiryolu projeleri ile bu yıl içinde yapım ihalesine çıkılması amaçlanan Sivas-Erzurum hızlı demiryolu projesinin tamamlanmasının ardından, İstanbul'dan Trabzon'a hızlı tren ile seyahat 7 saat sürecek. İstanbul'dan yola çıkacak hızlı tren, Eskişehir, Ankara, Sivas ve Erzincan üzerinden Trabzon'a ulaşacak. Rize il sınırına 7 kilometre mesafeden geçecek olan hızlı tren projesine Rize'nin de dâhil edilmesi şu an düşünülmüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
22 Yorum