1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bu yol, Fındıklı'yı Artvin'e çıkarır!
Bu yol, Fındıklı'yı Artvin'e çıkarır!

Bu yol, Fındıklı'yı Artvin'e çıkarır!

Rize'nin Fındıklı ilçesini Yusufeli ve oradan da Artvin'e bağlayacak olan yayla yolunun çalışmaları devam ediyor. Vali Esen yolu 50 yıllık rüya olarak niteledi.

A+A-

İlyas GÜR - Rize’nin Fındıklı ilçesini Artvin’e bağlayacak yolun yapımına başlandı. Fındıklı’yı Kaçkarlar üzerinden Yusufeli ilçesine bağlayacak yolun bu yılki yapımına başlandığını söyleyen Rize Valisi Kasım Esen dağlık bölge olduğu için yılda 1 km yapıldığını, bu yıl en az 3 km yapımı hedeflediklerini ifade etti.


Vali Kasım Esen, yol yapım çalışmalarını yerinde incelerken yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Çamlık Yaylasında geçtiğimiz kış mevsiminde çığ nedeniyle birçok ev yıkıldı. Çamlık Yaylasına yol olmadığı için devlet olarak müdahale edemedik. İlimizin diğer yaylaları Anzer, Ayder ve Handüzü’nde yol olduğu için çığ olaylarına anında müdahale edebiliyoruz. Bu yolun büyük kısmı geçmişte yapılmıştı. Şu an yapılacak 12 kilometre yol ile sadece Çamlık yaylasına ulaşmakla kalmayacağız. Ayrıca Çamlık yaylasına kadar gelen Yusufeli yoluyla da birleştirerek Fındıklı ile Yusufeli ilçelerini birbirine bağlayacağız”

Bu yolu 2-3 yılda tamamlamayı planladıklarını ifade eden Esen, “Yol bittiğinde AB kapsamlı projelerle betonlama işlemlerini de yapacağız. Bu yol yapıldığında 50 yıllık rüya gerçekleşmiş olacak. Ayrıca bu bölgeyi turizme kazandırarak jeep safari turizmine de açacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum