1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Budama, çay eksperleri için umut oldu
Budama, çay eksperleri için umut oldu

Budama, çay eksperleri için umut oldu

Çay eksperliği mezunu çaykur işçileri, bakanlıktan çıkmasını bekledikleri yeni budama projesinde görev almayı umut ediyorlar.

A+A-

Türkiye'de çay tarımına teknik eleman yetiştiren, Rize Üniversitesi’ne bağlı Çay Eksperliği bölümü mezunu olup Çaykur’da mevsimlik işçi olarak çalıştırılan çay eksperleri, önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’ndan imzalanarak çıkması beklenen budama projesinde görev almayı umut ediyorlar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çay Eksperleri Platformu Başkanı Selçuk Er, 2007 yılında büyük umutlarla mesleklerini icra etmek üzere Çaykur’da mevsimlik işçi olarak göreve başladıklarını belirterek geçen zaman zarfında kurumdaki mevcut durumları ile ilgili bir iyileşme sağlanamadığını kaydetti.

Er, “Şimdi geldiğimiz noktada uzatılması gündemde olan budama projesinde görevlendirilmeyi umut ediyoruz. Çay eksperleri olarak almış olduğumuz eğitimle birlikte kurumumuza bölgemize hizmet etmek, kendi geleceğimizi oluşturmak ve hayatımızı idame etmek istiyoruz. Bu talebimizi gündeme getirirken, kesinlikle kurumumuzun hiçbir şekilde maddi ve manevi bir zarara uğramasını asla düşünemeyiz. Kamuoyunun da yakından bildiği üzere budama projesinin tüm giderleri hazine tarafından karşılanmaktadır ve kuruma ek bir yük getirmemektedir. Çay eksperleri olarak bizler kurumun mevcut yapısı içerisinde çalışma şartlarımızda iyileştirmelerin olabilmesi için bu projenin tek çözüm olduğunu düşünmekteyiz.” dedi.

Sorunun çözümü için siyasilerden katkı beklediklerini ifade eden Er, “Budama projesinde, çay eksperleri ile ilgili sorunun çözülmesi için, konun bir de yasal boyutu vardır ki bunun da siyasetin ilgi alanına girdiğini biliyoruz. Bu bağlamda görüşmüş olduğumuz Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı Bey, sorunun çözülmesi için yardımcı olacağını bizlere söylemiş ve basın yayın organları aracılığıyla bu da kamuoyuna aksetmiştir. Sayın Bakanımızdan sorunun çözümü için bizlere katkı vermesini tekrar talep etmekteyiz. Uzatılması gündemde olan budama projesinin üreticilerimize ve kurumumuza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum