1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. "Bunu kabul edemiyorum" dedi
"Bunu kabul edemiyorum" dedi

"Bunu kabul edemiyorum" dedi

CNNTurk'te canlı yayına katılan Milliyet Gazetesi yazarı Hasan Cemal Genelkurmay Başkanlığı bildirisine karşı çıkarak 'Türkiye'ye yazık ediyorlar' dedi

A+A-

Hasan Cemal canlı yayında çıldırdı
Tam bir şeyler düzelmeye gidiyor. Tak müdahale. 12 eylül getirdiği siyaset yasakları daha yeni yeni aşılmaya çalışılıyor. Ülkeye getirdiği sıkıntılar yeni atlatılıyor. Şu olsaydı bu olsaydı denilebilir. Seçim sandığına gidilebilir başka şeyler olabilir. Sonuç seçim sandığında alınması lazım.
Şunu istiyorum bunu istiyorum demek çok yanlıştır. Cumhurbaşkanı nasıl olmalı tartışması yapılmalı herkes fikrini söylesin. Ama bu yapılmaması gerekir. AB’nin ya da Amerikanın demokrasinin geçerli olduğu ülkelerde askerin siyasete katılması hoş karşılanmaz. Bu sadece soğuk savaş döneminde bu yaşanmış olabilir. Ancak bu dönem geride kalmıştır.
Türkiye bunca yaşanan olaylardan sonra ağır ağır seçim sonucundan çıkacak sonuca alıştırması lazım. Sivil siyaset şuna karışamaz buna karışamaz. Sivil siyaset sandıktan çıktıktan çankayaya gidemez demek mümkün değildir. Bu türk silahlı kuvvetlerine iyilik değildir. Biz eğer ülkeye sahip çıkacaksak insan hakları düzenini demokrasi ve toplum düzenine sahip çıkmak lazımdır. Bunları istiyorsak askeri müdahalelelere hayır diyebilmeyi öncelikle öğrenmemiz gerekir.
Türkiye’de Anayasa Mahkemesi hangi kararı alırsa alsın Türkiye zaten seçime gidiyor. Bundansonra yapılacak olan seçim sandığını en yakın zamana getirmektir. Temmuz’un ortasında seçime gidilir. Ondan sonra gelinir süreç başlar. Hukuku siyaset adına eğip bükmeye çalışmak mecliste yapılacak seçimi hukuk yoluyla engellemeye çalışmak. Bunun üstüne gece yarısı askeri müdahelenin ortaya çıkması Türkiye’de seçimi sancılı kılacaktır. Acı olan budur. Bunu 70’li yıllarda yaşadık. 75-80 arasında binlerce insan hayatını kaybetti.
Yazık değimli bu ülkeye. Böylesine bir ortamda seçime gidilirmi ancak bu kapı aralanıyor. Sorumluluk buna fırsat verilmemeliydi. Ben de Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmasına engel görmüyordum ancak çıkmasını istemiyordum. Gelinen noktada süreç işliyordu. Hukuki müdahale veya askeri müdahale ile ülke yeniden çok eski noktalara geldi bunu kabul edemiyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız