1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Burası kutuplar değil, Rize!
Burası kutuplar değil, Rize!

Burası kutuplar değil, Rize!

Kar nedeniyle yılın 6 ayı ulaşıma kapalı kalan Ovit geçidinde yol açma çalışmaları yapan ekiplerin oluşturduğu barınaklar akla kutupları getiriyor!

A+A-

İsmet KÖSOĞLU - 2 bin 640 metre rakımlı Ovit Dağında yol açma çalışmaları devam ediyor. Zor şartlarda görev yapan karayolları ekiplerinin geçici barınma amacıyla dozerle açtıkları buzul mağaralar akıllara kutupları getiriyor.
Yılın 6 ayı kar dolayısıyla ulaşıma kapalı kalarak ismini duyuran Ovit Dağı geçidinin kar turizmi ile de ek bir tanıtımının yapılabileceğini belirten Rizeli vatandaşlar, “Sayın Rize Valimiz Kasım Esen’in Ovit Dağının Turizm Kayak Merkezi yapılması konusundaki fikri çok güzel. 8 ay zirvede kar olması dolayısıyla umutlu bir çalışma olabilir. Mademki yılın 6 ayı burası ölü bölge haline gelecek biz de kar turizmi adı altında bu bölgenin güzelliklerini değerlendirelim. Nisan ayının sonunda bile tıpkı kutuplar gibi buz mağaraları oluşuyorsa bu bir çok yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmez mi? Altyapısı hazır edildiği taktirde bu bölge kışın da kar turizmi açısından bir potansiyel oluşturabilir” şeklinde konuşuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız