1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Bush'un kafasına ayakkabı attı!
Bush'un kafasına ayakkabı attı!

Bush'un kafasına ayakkabı attı!

Irak ziyaretinde Başbakan'la basın toplantısı yapan Bush'un kafasına 2 ayakkabısını da sallayan gazeteci gözaltına alındı.

A+A-

Irak'a ziyareti kapsamında Başbakan Nuri El Maliki ile görüşen ve birlikte basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı George Bush, beklemediği bir tepki ile karşılaştı.

Irak'a sürpriz bir ziyaret yapan ABD Başkanı Bush, Maliki'nin elini sıkarken öfkeli bir Iraklı gazetecinin ayakkabı saldırısına uğradı.

Maliki'nin şaşkın bakışları altında iki ayakkabısını da çıkarıp peş peşe Başkan'a fırlatan ve bir yandan da Bush'a ağır hakaretler yağdıran gazeteci, güvenlik güçleri tarafından hemen etkisiz hale getirilerek salondan çıkarıldı.



 
Eğilerek, başının hemen üzerinden geçen ayakkabılardan isabet almadan kurtulan Bush, saldırının kendisini etkilemediği belirtti ve esprili bir şekilde 'sadece ayakkabıların numarasının 10 olduğunu söyleyebilirim' diye konuştu.

Salondaki diğer Iraklı gazetecilerin, televizyon muhabiri olan meslektaşları adına Bush'tan özür diledikleri kaydedildi.

Başkan Bush, salondaki durumun normale dönmesinden sonra sakin bir şekilde soruları yanıtladı.


Ayakkabı fırlatan gazeteci terör mağduru

Amerikan Başkanı'na iki ayakkabısını da fırlatan Muntasır El-Zeydi isimli Iraklı gazetecinin, ülke genelinde yayın yapan bağımsız yayın organlarından El-Bağdadiye isimli televizyon adına çalışan siyasi muhabir olduğu belirtildi. Olay sırasında Bush'a "küfür" içerikli sözler sarf ettiği iddia edilen El-Zeydi'nin, birkaç ay önce ülkede barınan terör örgütü unsurlarınca kaçırıldığı, fidye karşılığında da serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

 

Irak'ta bir başkasına terlik, ayakkabı ya da çamur fırlatmak, ağır hakaret ve aşağılama niteliği taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum