1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ç.Hemşin'de ücretsiz meyve fidanları ve ata tohumu dağıtıldı
Ç.Hemşin'de ücretsiz meyve fidanları ve ata tohumu dağıtıldı

Ç.Hemşin'de ücretsiz meyve fidanları ve ata tohumu dağıtıldı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Dikkaya köyünde Türkiye’ye örnek olabilecek bir projeye imza atıldı.

A+A-

Mekader Derneği ve Mekaleskirt köyleri muhtarları öncülüğünde başlatılan projeyle yöre halkından ve çevre ilçelerden büyük ilgi gördü. 

fidan1-003.jpg

Yapılan seminere ve meyve fidanı dağıtımı projesine İlçenin farklı köylerden yoğun bir katılım oldu. Seminere katılan 300 kişiye toplan 1000 adet meyve fidanı 300 adet ata tohumu dağıtıldı. 

fidandagitim5.jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Turan Yüksek ve Ata Tohumu Yetiştiricisi Emine Eksilmez Terzi, Hacettepe Sera yetiştiriciliği mezunu Niket Tekin hanımefendi tarafından Meyve fidanı dikimi ve ata tohumu ekimi hakkında seminer düzenlendi.

fidandagitim4.jpg

Mekader Dernek başkanı Halil Kosanoğlu proje hakkında basın açıklamasında şu bilgiler verdi: “Projemizi Mekader Derneği ve Mekaleskirit köyleri muhtarları ile işbirliği içinde gerçekleştirdik. Meyvelerin temininde sponsorlarımız ve yöre işletmecilerin katkılarıyla Çamlıhemşin Ziraat odası başkanı Kemal Kestioğlu aracılığıyla Yalova ilçesinden toplam 1000 adet elma, armut, mandalina, Hurma meyve fidanları getirttik. Ayrıca yöremizden 300 adet ata tohumu temin ettik. Köyümüzde bu işin uzmanları tarafından 2 saatlik seminer sonrasında tüm katılımcılar meyve fidanlarımızı ve ata tohumlarımızı dağıttık. Bu proje hem akademik açısından hem de sosyal yönden büyük önem arz etti.” 

fidandagitim6.jpg

fidandagitim3.jpg

fidandagitim2.jpg

fidandagitim7.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız