1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ç.Hemşin'de korsan taşımacılara ceza yağdı
Ç.Hemşin'de korsan taşımacılara ceza yağdı

Ç.Hemşin'de korsan taşımacılara ceza yağdı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde ilçe jandarma ekipleri tarafından yolcu taşıyan araçlarda yapılan denetimler, turizm mevsiminin başlamasıyla sıklaştırıldı.

A+A-

CEMİL KUS
Çamlıhemşin yolu üzerinde kontroller yapan Ulaştırma Bakanlığı Trabzon Bölge Müdürlüğü Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri ve ilçe jandarma ekipleri, yetki belgesi olmadıkları halde turist taşımacılığı yapan araç sahiplerini tespit ederek cezai işlemler uyguladı.

Çamlıhemşin ilçe jandarma komutanlığına bağlı ekipler ile birlikte koordineli gerçekleşen kontrollerde D2 Yetki Belgesi olmayan araç sahiplerinin tespit edilme çalışmaları hız kazanarak çok sayıda araca cezalar kesildi.

Yaz sezonu itibarı ile yoğun bir ziyaretçi sayısına sahip olan oteller ve şehrin uğrak mekanlarını mesken tutan korsan taşımacılara göz açtırmayan ekipler, gün boyunca birçok aracı durdurarak belgelerini inceliyor.

Ulaştırma Bakanlığı Trabzon Bölge Şube Müdürlüğü Denetleme görevlileri yaptıkları açıklamada, "Turizm sektöründe korsan taşımacılık yapanlara karşı denetimler yapıyoruz. Kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs tarzı araçlardaki kaçak taşımacılığı engellemek amacıyla bu görevi yapıyoruz. Ulaştırma kanunları gereği belgesi olmayanlara 2 ila 3 bin TL para cezası veya araç bağlama cezası uyguluyoruz. Belge sahibi olan taşımacıların bu konuda hakları olan şikayetlerini de değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandılar.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum