1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çağlayan deresine kireç döktü!
Çağlayan deresine kireç döktü!

Çağlayan deresine kireç döktü!

HES karşıtlarının sembolü haline gelen Fındıklı ilçesindeki Çağlayan deresine bugün bir belediye işçisi kireçleri boşaltınca ortaya bu manzara çıktı.

A+A-

CANER KARATAŞ
Rize'nin Fındıklı ilçesinde, cumhuriyet savcılığı, belediyede görevli kamyon şoförünün mermer atölyesinden aldığı mermer tozunu dereye dökmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

Belediyede işçi olarak çalışan Y.B, belediyenin kamyonuyla imha etmek amacıyla aldığı mermer tozunu Aksu Mahallesi mevkisinde Çağlayan Deresi'ne döktü.

Mermer tozunun dere yatağına döküldüğünü gören vatandaşlar, Y.B'ye tepki gösterdi.

Mermer tozu nedeniyle denizde yaklaşık 200 metre alanın beyaza bürünmesi üzerine vatandaşlar, polise şikayette bulundu. Bunun üzerine, Fındıklı Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.
21937
Aksu Mahallesi Muhtarı Musa Kazım Özçiçek, denize mermer tozu dökülmesinin yanlış olduğunu belirterek, ''Mermer tozunun döküldüğü alan dere girişi. Bu nedenle deniz alası ve diğer balık türlerine zarar verme olasılığı çok yüksek. Çünkü dere girişleri alabalığın önemli geçiş güzergahıdır'' dedi.
21938
Belediye yetkilileri ise mermer tozunun kanalizasyona dökülmesi gerektiğini, Y.B'nin mermer tozunu kendilerinden habersiz olarak dereye döktüğünü söyledi.
21939

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum