1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Cami cemaatine kırık buğday çorbası dağıtıldı
Cami cemaatine kırık buğday çorbası dağıtıldı

Cami cemaatine kırık buğday çorbası dağıtıldı

Rize Merkez Sahil camiinde sabah namazının ardından Çanakkale Kara Savaşlarının 103. Yıl dönümü anma törenleri gerçekleşen programla cemaate kırık buğday çorbası dağıtıldı.

A+A-

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Çanakkale Kara Savaşlarının 103. Yıl dönümü anma törenleri kapsamında Sahil Camiinde düzenlenen sabah namazı programına katıldı.

corba6.jpg

Programa katılan vatandaşlar, Namaz öncesi İl Müftüsü İsmail Yalçın’ın vaazını dinledi. Sabah namazını kıldılar. Ardından 103 yıl önce şehit düşen askerlerin içtiği Kırık Buğday yarma çorbasını, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve görevliler vatandaşlara ikram etti.

corba5.jpg
 
Belediye Başkanı Kasap, 57. Alaya vefa yürüyüşü öncesi yaptığı açıklamada, “57.Piyade alayı olmak üzere, bu Vatan için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz Şehitlerimize minnettarız.Mekanları cennet olsun” dedi. 

corba4.jpg

Program doğrultusunda 10.00’da Sahil Camii önünden protokol ve yüzlerce gencin katılımı ile başlayan “Vefa Yürüyüşü” Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile sona erdi. Programın öğlenden sonraki bölümünde Rize Gençlik Merkezi üyesi gençler İslampaşa Portakallık Cami yanında bulunan şehitliği ziyaret ederek Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile şehitleri yad ettiler. 

corba3.jpg

57. Alay Vefa Yürüyüşü programına Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz, Rize İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Dedebağı, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Rize Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu, okul idarecileri, STK temsilcileri ve yüzlerce genç katıldı. 

corba1.jpg

corba2-001.jpg

yuruyus6-001.jpg

yuruyus5-001.jpg

yuruyus4-002.jpg

yuruyus1-002.jpg

yuruyus2-002.jpg

yuruyus3-002.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum