1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Cami önündeki ağaçları kestiler!
Cami önündeki ağaçları kestiler!

Cami önündeki ağaçları kestiler!

Rize Sahil Camii önündeki 10 adet ağacın, tuvalet yapılacağı gerekçesiyle kesilmesi vatandaşı çileden çıkarttı!

A+A-

Mustafa BAYRAK
Merkez Ekrem Orhon mahallesinde bulunan ve Karadeniz in en büyük ibadet yerlerinden olan Rize Sahil Camiinin çevresinde bulunan ağaçlar dernek tarafından kestirildi.
Tuvalet yapımı gerekçesiyle 10 adet devasa ağacın kestirilmesi cemaatin de tepkisine neden oldu.

Sahil camii park alanında bulunan ağaçların gölgesinde dinlenip serinlendiklerini ifade eden vatandaşlar, “Güzelim ağaçları hangi vicdanla kestiler. Bunlar dinin kurallarından da mı bihaberdirler. Yarın kıyamet kopacağını bilsen dahi fidan dik diye buyuran Peygamberimizin hadisini de mi bilmiyorlar ki güzelim ağaçları tuvalet yapacağız diye doğradılar” şeklinde tepki gösterdiler.

Rize belediyesi yetkilileri ise konuyla ilgileri bulunmadığını ve sorumluluğun cami derneğine ait olduğunu söylediler.

Tuvaleti de yardımla yapacaklar!
Cami önündeki 10 çam ağacını tuvalet ve şadırvan yapmak için kestiklerini söyleyen dernek başkanı, bu işleri yaparken de cemaatten maddi yardım isteyeceklerini söyledi.

Belediye ile yapılan görüşmeler sonrası projenin hazırlandığını ifade eden Sahil Cami ve Külliyesi Vakfı Başkanı İsmail Taşçıoğlu, ''Sahil Camii altında bulunan tuvalet ve şadırvanlarımız zaman zaman arıza veriyordu. Cami binası hasar görmeye başladı. Camide oluşacak hasarı önlemek için tuvalet ve şadırvanı dışarı çıkarmamız gerekti. Belediye yetkilileri ile yapılan görüşmelerden sonra imar planını hazırlayarak çalışmamızı başlattık'' dedi.

Amaçlarının yeşil alanı yok etmek olmadığını kaydeden Taşçıoğlu, ''Biz de ağaçları kesmek istemezdik. Fakat bu hizmeti sunabilmek için 10 adet karaçam ağacını kesmek zorundaydık. Çalışmalar bittikten sonra alanı yeniden yeşillendireceğiz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum