1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çanakkale sergisine büyük ilgi
Çanakkale sergisine büyük ilgi

Çanakkale sergisine büyük ilgi

Başbakan'ın hizmete açtığı Rize Kültür Merkezi’nde ziyarete sunulan ‘Çanakkale Savaşı Malzemeleri’ konulu sergi halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

A+A-

Göktürk FIRAT - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından haftasonu açılışı gerçekleştirilen Rize Kültür Merkezi'nde, aynı gün 4 ayrı kurum tarafından 4 değişik sergi de ziyarete açılmıştı. Çaykur tarafından ‘Çay’, Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından ‘Rize El Sanatları’, Rize Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ‘Rize Resimleri’ ve Rize Valiliği tarafından da ‘Çanakkale Savaşı Malzemeleri’ konulu sergiler arasından en fazla ilgiyi ise valilik tarafından açılan ve Çanakkale Savaşı’nda kullanılan savaş malzemelerini konu alan sergi çekti.
 
Asker postallarından mermi başlıklarına, giysilerden havada çarpışıp birbirine yapışan mermilere kadar bir çok tarihi eserin sergilendiği ‘Çanakkale Savaş Malzemeleri’ konulu sergi, Rizelilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, "Yeni binamızla birlikte açılan sergiler beklenen ilgiyi gördü. Bu bizi son derece mutlu etti. En büyük ilgiyi ise Çanakkale Savaşı'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği standlar çekiyor. Herkesin bu sergiyi gezerek o manevi havayı tatmasını öneriyoruz” dedi.
Okullarla birlikte hafta sonuna kadar sergileri 20 binden fazla kişinin ziyaret etmesini beklediklerini kaydeden Hocaoğlu, Çanakkale Savaşı'nda kullanılan gerçek malzemelerin sergilendiği standların hafta sonuna kadar, diğer sergilerin ise bir ay boyunca açık kalacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum