1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Cankurtaran Tüneli’nde sona yaklaşıldı
Cankurtaran Tüneli’nde sona yaklaşıldı

Cankurtaran Tüneli’nde sona yaklaşıldı

Artvin’in kanayan yarası haline gelen Cankurtaran Tüneli’nde çalışmalar devam ediyor

A+A-

Hasan Fehmi Demi
ARTVİN (İHA) - 603 kilometre karayolu ağına sahip olan Artvin’i sahil ile birleştirecek olan Cankurtaran Tüneli’nde sona yaklaşıldı. 

cankurtaran6.jpg

72 tünel ile Türkiye’de en çok tünelin olduğu il unvanına sahip Artvin'de delme işleminin 2014 yılında tamamlandığı Cankarturan Tüneli'nin 2018 yılına kadar açılması hedefleniyor.

cankurtaran5.jpg

Artvin ile Hopa ilçesi arasındaki ulaşımı 12 kilometre kısalacak ve kış aylarında ulaşımda yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldıracak olan tünel, Hopa-Borçka-Erzurum güzergahında yer alıyor.

cankurtaran4.jpg

Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi ve Orta Doğu ülkeleri arasında önemli bir köprü görevi üstlenecek olan Cankurtaran Tüneli'nin Hopa’dan itibaren 7 bin 500 metre mesafeden Çavuşlu mevkiinde 200 metre kotundan başlayarak, 5 bin 200 metre uzunluğunda devam ederek Çifteköprü mevkiinde 400 metre kodlarında son bulacağı belirtildi. 

cankurtaran3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum