1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çay bahçeleri Birleşmiş Milletler gibi
Çay bahçeleri Birleşmiş Milletler gibi

Çay bahçeleri Birleşmiş Milletler gibi

Korona virüs tedbirleri kapsamında sınır kapılarının kapatılması nedeniyle bu yıl Gürcistan’dan çay toplamaya çay işçileri gelemezken, Türkiye’de yaşayan Senegalliler, Afganlar ve Özbek işçiler çay topluyor

A+A-

Rize’de Korona virüs tedbirleri kapsamında bu yıl başlangıcı sancılı olan yaş çay hasadı devam ediyor.

bm2.jpg

Pandemi tedbirleri kapsamında sınır kapılarının kapatılması nedeniyle Gürcistan'dan her yıl gelen yaş çay işçileri bu yıl bölgeye gelemezken, Gürcü işçiler yerine bölgeye İstanbul gibi büyük illerden çay toplamak için getirilen Senegalli, Afgan ve Özbek çay işçileri ilginç görüntüler oluşturuyor.

bm3.jpg

Sınır kapısının kapanmasıyla Gürcistan’dan gelemeyen çay işçilerinin yerini, daha önce Türkiye’ye yerleşmiş ve çalışma izni olan diğer ülke vatandaşları aldı. Çoğunlukta Afganların çay topladığı görünen Rize’de, Azerbaycan uyruklu çay işçilerinin yanı sıra Senegalli ve Özbek çay tarım işçileri de yer alıyor.

cay1-034.jpg

Bir çok ülke vatandaşının çay toplamak üzere geldiği Rize’de çay tarım arazilerinde Senegallileri görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum