1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ÇAY BAHÇESİNDE DEFİNE AVI!
ÇAY BAHÇESİNDE DEFİNE AVI!

ÇAY BAHÇESİNDE DEFİNE AVI!

Rize'de, arazisinde bir manda derisini dolduracak ağırlıkta define olduğunu düşünen vatandaş, aldığı resmi arama izninin ardından kazıya başladı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Güneysu ilçesi İslahiye köyünde yaşayan Dursun Topçu, 4 yıl önce köylerine gelen yaşlı bir kişinin beyanı üzerine kendisine ait çay bahçesinde gömülü olduğu düşünülen altınları aramaya başladı.

Topçu, ilk olarak Rize Müze Müdürlüğü'nden gerekli yasal izinleri aldı. Kazı işlemleri bugün sabah saatlerinde uzman bir arkeolog ve jandarma görevlilerinin nezaretinde başladı.

39974

Topçu ve arkadaşları, 4 yıl önce köylerine uğrayan ihtiyar kişinin verdiği beyana göre bir çam ağacı ile yol arasındaki 35 adım mesafede bulunan arazide 3 metre derinliğinde geniş bir çukur açtı. Şu ana kadar gömülü olduğu düşünülen hazineye ulaşılamazken, yine esrarengiz ihtiyarın beyanına göre altınların bir manda derisini dolduracak ağırlıkta olduğu tahmin ediliyor.

39975

Topçu yaptığı açıklamada, "4 yıl önce ihtiyar birisi köyümüze geldi. Burada altın gömülü olduğunu söyledi. Bizde gerekli yasal izinleri alarak kazıya başladık. Umudu kesene kadar kazmaya devam edeceğiz. Kimler tarafından hangi tarihte gömüldüğü konusunda bir bilgimiz yok. Bir toto oynuyoruz. Tutarsa tutar" dedi.

Köy Muhtarı Recep Karaosman ise, basın mensuplarının önünde Topçu'dan defineyi bulması halinde köylerine 1 kilometre beton yol yapmasını istedi. Topçu, köyüne aşık olduğunu belirterek, defineyi bulması durumunda daha fazlasını yapacağının sözünü verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum