1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çay fiyatına ilk tepkiler
Çay fiyatına ilk tepkiler

Çay fiyatına ilk tepkiler

Yaş çay taban fiyatının açıklanmasının hemen ardından bir grup Çaykur önünde çay döküp siyah çelenk bıraktı. Paliç ise rakamı komik buldu.

A+A-

MUSTAFA BAYRAK
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in Çaykur Genel Müdürlüğü'nde fiyat açıklamasıyla ilgili yaptığı basın toplantısında salona alınmadıklarını söyleyen Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi, 20 kişilik bir ekiple Çaykur önünde siyah çelenk bıraktı.


Yere yaş ve kuru çay dökerek protesto gösterisi yapan grup, “Bizler salona alınmadık. Gerçek üretici biziz. Bu ülkeye sokulan kaçak çay sayesinde üretici zor durumda bırakıldı. Çaya en az 1 YTL verilmeliydi. Kaçak çayı önlesinler. Üreticiler olarak verilen fiyatı protesto ediyoruz” dediler.
Göstericiler daha sonra Genel Müdürlük önünde siyah çelenk bırakıp sessizce ayrıldılar.


PALİÇ: FİYAT ÇOK DÜŞÜK!

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç ise çaya verilen fiyatın çok düşük olduğunu iddia ederek, “Gübre fiyatını yakalayamadık. 85 YKr vermekle hükümet üretici ile alay etmiştir. 85 kuruşun 12 kuruşu destekleme. Başbakan 5,5 yıl önce 750 bin Lira yani 75 kuruş dediği çay fiyatını hala yakalayamadı. Üretici alın terinin karşılığını alamadı” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
42 Yorum