1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çay için müjdeli haber onaylandı
Çay için müjdeli haber onaylandı

Çay için müjdeli haber onaylandı

Çay, Resmi Gazete’de bugün yayınlanan tebliğ ile sınır ticareti kapsamının dışına alındı

A+A-

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Bakanlar Kurulu Kararı ile Doğu illerinde sınır ticaretinin geliştirilmesi için günlük 50 bin dolara kadar tarım ürünlerinin ithalinde gümrüğün kaldırıldığını hatırlatarak başlattıkları çalışma ile çayı kapsamın dışına aldıklarını söyledi.

Erdoğan, çayın kapsam dışına alınmasının bugün Resmi Gazete’de çıkan tebliğ ile resmileştiğini duyurdu.

Erdoğan konuyla ilgili düzenlediği basın açıklamasında, “Rize Ticaret Borsası olarak, diğer kamu ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte yaptığımız çalışmaların sonucunda, çayın sınır ticareti kapsamına girmeyen ürünler arasında yer almasını sağlamış bulunuyoruz. 16 Haziran 2009 tarih ve 27260 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Sınır Ticaretinin Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’in 15. maddesinde ‘Sınır Ticareti kapsamına girmeyen ürünler’ sıralanmıştır. mehmeterdogan.jpgTebliğin 15. maddesi 3. bendinde ‘Yerli üretimin ve imalatın korunması ile ithalatta ve iç piyasada haksız rekabetin önlenmesi kapsamında çay, şeker, fındık ve Antep fıstığı, canlı hayvan, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri ile Dış Ticaret Müsteşarlığı’nca ithalatının durdurulması gerektiği bildirilen diğer ürünlerin ithalatına izin verilemez’ denilmektedir. Çay, ilimizin hayati değer taşıyan ürünüdür. Sınır ticareti kapsamında ülkemize çay girişi, hem ilimizin hem ülkemizin ekonomisine büyük kayıplar yaşatacaktı. Sınır ticareti kapsamında ülkemize çay girişinin önlenmesi için bizimle işbirliği yapan tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarına, ayrıca bu konuya hassasiyet gösteren halkımıza ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum