1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çay İhtisas Gümrüğü'ne ziyaret
Çay İhtisas Gümrüğü'ne ziyaret

Çay İhtisas Gümrüğü'ne ziyaret

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, ülkeye dışarıdan getirilen çayların kontrolü amacıyla kurulan Çay İhtisas Gümrüğü’nü ziyaret etti.

A+A-

21 Temmuz 2007 tarihinde 26589 sayılı Resmi Gazete ilanı ile yürürlüğe giren ve ülkeye dışarıdan getirilen çayların kontrolü açısından önemli bir yeri olması beklenen Çay İhtisas Gümrüğü ilk ithalatını 17 Eylül de gerçekleştirmişti. Oluşumunda ve özellikle Rize’de kurulmasında büyük katkısı olan Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Rize serbest Bölge içerisinde yer alan Çay İhtisas Gümrüğünü ziyaret ederek Müdür Vekili Halis Ayhan’la çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

 Ziyaret esnasında Genel Müdür Ekrem Yüce’yi makamında kabul eden Halis Ayhan, kendilerine verilen görev ve yetkiyi mesai arkadaşları ile birlikte Ülke ve Bölge menfaatlerini göz önüne alarak en iyi şekilde kullanacaklarını belirterek bundan kimsenin kuşku duymamasını istedi.

Çay İhtisas Gümrüğünün Rize’de Kurulması için çok uğraştıklarını ve Başbakan Erdoğan’ın destekleri ile bunun gerçekleştiğini belirten Genel Müdür Ekrem Yüce; “İhtisas Gümrüğünün ilimizde kurulması münasebetiyle, Sayın Müdürümüzü tebrike geldik. Sayın müdürümüz ve arkadaşları İhtisas Gümrüğünün faaliyetlerini çok ciddi bir şekilde yürütmektedirler. Kendilerini kutluyorum. İhtisas Gümrüğü çok önemsediğimiz gümrüklerden biriydi. Daha evvel ülkemizin her bölgesindeki gümrüklerden çay ithal edilebiliyordu. Biz çayın istisnai bir ürün olduğunu biliyoruz ve bu ürünün belirli bir ihtisasının olması gerektiğini düşünüyorduk. Sayın Başbakanımızın desteği ve Sayın Bakanımızın gayretleri ile çayın merkezi Rize’de bu gümrük kuruldu. Böyle bir İhtisas Gümrüğünün burada faaliyetini sürdürmesi bizi ziyadesiyle mutlu ediyor.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum