1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çay Sendikası da kuruldu
Çay Sendikası da kuruldu

Çay Sendikası da kuruldu

Üzüm Sen, Tütün Sen, Fındık Sen, Hububat Sen, Ayçicek Sen ve Hay Yet Sen'den sonra Çay Üreticileri Sendikası Çay Sen de Rize Pazar'da kuruldu.

A+A-

25 Eylül 2007 tarihinde Rize'nin Pazar ilçesinde sendikanın genel merkezi oluşturularak resmi başvurusu yapıldı. Sendikanın Kurucu Genel Başkanı Recep Memişoğlu Çay Sen'in kuruluşu ile ilgili basın açıklaması yaptı. Sendikal hareketi tabandan örgütlemek adına çalışmalarını Of-Hopa arasında yürüten Çay-Sen'in kurucu üyelerinin çoğunluğu da Of, Rize Merkez, Pazar, Fındıklı ve Hopa ilçelerinden oluşuyor.
'Çayın geleceği üreticilerdir'
Sendikal çalışmalarının geçmişinin 2002'ye dayandığını, bu çalışmaların 2005 yılında 'Çay-Sen çalışmaları' olarak ete kemiğe büründüğünü ve 25 Eylül 2007'de Rize'nin Pazar ilçesindeki genel merkeze başvuru yaparak yasal statüye kavuştuklarını belirten Memişoğlu şöyle konuştu: "Çay-Sen kurucu üyeleri olarak, sendikanın varlığının bölgemizde bir eksiklik dolduracağını düşünüyoruz. Sendikamızla bölgemizde üreticilerin taleplerini dile getirirken, sektörde yaşanan gelişmelerde müdahil olacağımızı düşünüyoruz. Özel sektörün bu alanı nasıl hoyratça kullandığını, bu alanda bir yasal düzenleme olması gerektiğini savunuyoruz. Çay-Kur'un özelleştirilmesi söz konusu olduğunda üreticinin karşılaşacağı sorunların büyüklüğünün bugünden görünmesi için ve bu özelleştirme sürecinin başlamadan bertaraf edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Üretici olarak çayın geleceğini düşünmesi gerekenin "asıl kendimiz" olduğu bilincinin açığa çıkartılması gerektiğine inanıyoruz. Çayın bölgemizde ekmek gibi-su gibi bir ihtiyaç olduğu gerçeğini unutmamız gerektiğini savunuyoruz. Globalleşen dünya ve bu dünyanın neoliberal ekonomik politikalarının bizleri de içine alan kıskacından kurtulmanın yolunun ancak örgütlü duruş ve süreci örgütlü karşılama olduğunu bilinciyle hareket ediyoruz. Tüm bu amaç ve gerçeklerden hareket ederek sendikamızı kurduk"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum