1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çay sorunu masaya yatırıldı
Çay sorunu masaya yatırıldı

Çay sorunu masaya yatırıldı

Rize'de AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, özel sektör çay fabrikası sahipleri ve bazı sendika temsilcilerinin katıldığı toplantıda çay sorunu tartışıldı.

A+A-

MUSTAFA BAYRAK
AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu, Rize Ticaret Borası Başkanı Tahsin Sancak, özel sektör çay fabrikası sahipleri ve bazı sendika temsilcilerinin katıldığı Rize Ticaret Borsası Toplantı Salonunda düzenlenen ''Çay Sektörünün Sorunlarına Çözüm Arama'' konulu konferansda çayın geleceği masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Rize Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu, çıkmaza giren çay sektöründe herkesin çözüm isteme noktasına geldiğini söyledi.
Bayramoğlu, 2008 yılında 650 milyar dolar olarak belirlenen GSMH'nın 2 milyar dolarını çay sektörünün oluşturduğunu, bu rakamın da binde 4 oranına eşit olduğunu belirtti.
Çay sektöründe oluşan sorunları belirlediklerini duyuran Bayramoğlu, ''Türkiye'de çay sektörünün rehabilitasyonu ve piyasanın düzenlenmesi gerekiyor. Çay borsası bir an önce aktif hale getirilmeli, tarımsal gelişim projeleri hazırlanmalı ve çayda araştırma geliştirmeye önem verilmelidir. Markalaşma ve kalite standardı sağlanarak, uluslararası arenada rekabet gücü geliştirilmelidir'' dedi.
Bayramoğlu, çayla uğraşan herkesin sorunlarla boğuştuğuna dikkati çekerek, ''Özel sektör ve müstahsil birçok konuda sorunlar yaşıyor. Kısacası, çıkmaza giren çay sektöründe herkes çözüm isteme noktasına gelmiştir. Bu birlikte hareket ederek sorunları aşabilmemiz için bulunmaz bir fırsattır'' diye konuştu.
Ulusal Çay Konseyinin en kısa sürede kurulacağını duyuran Bayramoğlu, şunları söyledi: ''Ulusal Çay Konseyi'nin Resmi Gazete'de yayınlanıp hayata geçmesinin ardından, çayın bahçede yetiştirilmeye başlanması, toplanması ve kuru çaya dönüştürülerek rafta yerini alıncaya kadar her aşama denetlenebilecek. Bu da üründe kaliteyi artıracak. Sorunların birçoğu bu sayede aşılabilecek. Çayda yaşanan sorunların çözümü amacıyla beş alt komisyon oluşturuldu. Oluşturulan bu komisyonlar, sorunların çözümü noktasında mücadele edecektir.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum