1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ÇAYELİ ADAYINA OBAMA'DAN MESAJ!
ÇAYELİ ADAYINA OBAMA'DAN MESAJ!

ÇAYELİ ADAYINA OBAMA'DAN MESAJ!

SP Çayeli Belediye Başkan adayı İsmail Çiftçi; Obama ve Putin'den geldiğini söylediği mesajları okudu, sosyal medya sallandı!

A+A-

Çayeli Saadet Partisi Belediye Başkan adayı İsmail Hakkı Çiftçi, seçim irtibat bürosunun açılışında, aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin, Almanya Başbakanı Angele Merkel ve diğer devlet başkanlarının gönderdiğini iddia ettiği mesajları okudu. Okunan mesajların olduğu görüntüler sosyal medyayı salladı.

Çiftçi, partisinin Çayeli İlçesi’nde seçim irtibat bürosunu açılışında konuşmasına, dünya liderlerinden aldığını öne sürdüğü mesajları okuyarak başladı.

İlk olarak ABD Başkanı Obama'dan aldığını söylediği mesajı okudu. Sırasıyla Putin'in mesajını, Almanya Başbakan'ı Merkel'in İngiltere, Brezilya, Çin ve Japonya Başbakanlarının isimlerini okuyarak selam gönderdiklerini belirtti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiğini iddia ettiği mesajı okudu.

ismailciftci2.jpg

Çiftçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiğini iddia ettiği mesajı da “Size 2001 yılında emanet etmiş olduğum İsmail Hakkı Çiftçi kardeşime, teşkilatlarıma sonradan dâhil olup kardeşime ihanet eden bazı AK Partili siyasiler var onları biliyorum. Ak Parti Genel Başkanı olarak sizin aranızda olamamaktan dolayı üzülüyorum. Görüyorum ki benim size 2001 yılında emanet ettiğim İsmail kardeşime siz hakkıyla sahip çıkmışsınız. Sevgili İsmail kardeşim. Size söylediğimiz mesajı en iyi sen anlamışsın. Durmak yok yola devam diyorum. Şimdi benim partimde olup gönlü benim yanımda olmayanlar var ama sizler benim davamın devamı olan Erbakan hocamın yanındasınız. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Recep Tayyip Erdoğan” şeklinde okudu.

ismailciftci1.jpg

AÇILIŞ MESAJLARI SOSYAL MEDYAYI SALLADI
Partisinin seçim bürosu açılışında ABD Başkanı Barack Obama, diğer dünya liderleri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından okuduğu kutlama mesajları ile bir anda ilçede gündem yapan ve sosyal medyayı da sallayan İsmail Hakkı Çiftçi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bu mesajlardaki amacının aslında geniş kitlelere ulaşmak olduğunu ve bu amacına ulaştığını söyledi.

İsmail Hakkı Çiftçi “Bazı sivil toplum kuruluşları ve örgütler var. İlginç söylemlerle ve eylemlerle savundukları görüşleri ifade etmeye çalışıp gündemde kalırlar. Ben de Rize’nin bazı sorunlarının dile getirilebilmesi için bu şekilde içinde birkaç mesaj saklayan bir söylem geliştirdim. Bu mesajlardan bir tanesi ve hatta en önemlisi Bu dünya liderlerini davet ettiğiniz halde neden bu liderlerin Rize’ye gelemediğidir. Ben Rize’mizin olmayan havaalanına vurgu yapmak istedim. Dünya liderlerinin bir ile geleceği zaman mutlaka o ilin havaalanının olması lazım. Biz sayın başbakanımızı bir dünya lideri olarak tanıtıyor ve onunla gurur duyuyoruz. Bence bir dünya liderinin ilinde hava alanın olmaması büyük bir vahamettir. Dünya liderleri bizim ilimize gelmek için o kadar fazla vakit ayıramazlar. Sonuçta biz yüzde 2'lik bir siyasi oluşumuz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Mart’ta Rize’ye geleceğini söyleyen ve Başbakandan bir müjde beklediğini söyleyen İsmail Hakkı Çiftçi; “Sayın başbakanımız Rize’ye geldiğinde bize bir havaalanı sözü versin. Bizde dünya lideri olan başbakanımızı diğer dünya liderleri ile birlikte Rize’de karşılayalım” diye konuştu.

Mesajlarını bazı kesimlerin komik bulduğunu belirten Çiftçi; Davos örneğini vererek “Davos İsviçre’nin küçük bir köyüdür. Oysa Çayeli dünyanın sevilen bir ilçesidir. Çayeli’nin Davos’tan ne farkı var. Eğer havaalanımız olursa dünya liderleri muhakkak gelip Çayeli’nde toplantılar yapacaklar, bizde sizlerin adına omları burada misafir etmekten gurur duyacağız” ifadelerini kullandı.

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum