1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çayeli Bakır, yeni cevher çıkmazsa kapanacak!
Çayeli Bakır, yeni cevher çıkmazsa kapanacak!

Çayeli Bakır, yeni cevher çıkmazsa kapanacak!

Çayeli Bakır'ın yeni cevher bulunamazsa kapanacağını ongören ÇBİ, basın mensuplarını toplayıp 'Farklı iş ne yaparız?' sorusuna cevap aradı!

A+A-

SELİM BAYRAKTAR
Çayeli ilçesi Madenli Beldesinde 1994 yılından bu yana faaliyet gösteren Çayeli Bakır İşletmeleri, Sosyal Araştırmalar Merkezi (SAM) ile beraber başlattığı çalışma ile bölgede ekonomik gelişmenin sağlanabilmesi ve istihdamın arttırılması için uygulanabilecek projeler üzerinde çalışmalar başlattı.

gaeteciler02.jpg

Sosyal Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Cenap Nuhrat bölgede halkın sorunlarını dinlediklerini söyleyerek, ”Bölgede neler yapılabilir, insanlara yardım yerine onlara istihdam sağlanması konusunda çeşitli arayışlarımız var. Çayeli Bakır İşletmeleri istihdam yaratıcı gelişmelere ön ayak olmak istiyor. Bu konuda çeşitli kurum, Kuruluş ve insanlarla yaptığımız toplantılarda onların önerilerini alıyoruz. En doğru yatırım insana yapılan yatırımdır” dedi.

gaeteciler01.jpg

Çayeli Bakır İşletmeleri Halkla ilişkiler sorumlusu Ercan Balcı ise bu tür organizasyonlarda Basın mensuplarının da önerilerini dikkate alacaklarını söyleyerek, “2017-2018 yılında Çayeli Bakır İşletmeleri yeni cevher bulunmaması halinde kapanacak. Bu konuda halkımızın göç vermemesi için yeni arayışlara geçtik. Bakır işletmeleri bunu bir sorumluluk projesi olarak algılamakta ve bu konuda herkesimin görüşlerine yer vermekte, bu tür çalışmalarımızı STK temsilcileri, Mahalle muhtarları ve Madenli beldesi halkı ile de paylaşacağız” dedi.

Çalıştaya katılan basın mensupları bölgede Soğuk Çay Sanayi, Kivi Soğuk Hava Deposu, Organik Tarımın Desteklenmesi, Bayanlara yönelik Rize Bezi dokuma tezgahlarının kurulması ve ismini Bakır’dan alan Çayeli Madenli beldesinde bakır işlemeciliğinin açılması olarak önerilerde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum