1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çayeli Jandarma taşınıyor
Çayeli Jandarma taşınıyor

Çayeli Jandarma taşınıyor

Rize'nin Çayeli ilçesinde, şehir merkezinin hava akış trafiğini etkilediği, görüntü kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle Jandarma binası, şehir dışına taşınıyor.

A+A-

İlçe merkezindeki Jandarma Hizmet Binasuı'nın taşınmasıyla ilgili kararın Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyelerinin imzasından çıkarak Yüksek Planlama Kurulu (YPK)' ya bildirildiği açıklandı.

Çaykur Genel Müdürlüğü Yaka Çay Fabrikası Lojmanlarının ve Kuru Çay depolama silolarının bulunduğu 2 bin 225 metrekarelik alan üzerinde yapılacak olan yeni Jandarma Hizmet binası için Rize'nin Güneysu ilçesinde yeni inşa edilen Hizmet binası Model olarak alınacak.

Çaykur'un bu gayrimenkulünü, YPK kararıyla Hazine adına Defterdarlık satın alacak. Konu ile ilgili işlemleri Çayeli Mal Müdürlüğü'nün yürüteceğini açıklayan Belediye Başkanı Rıza Çakır "Jandarma Bölük Komutanlığına tahsis edilecek olan bu alanı ifraz etmiş bulunmaktayız. 450 metrekare hizmet binası ve üzerinde 4 katlı lojman düşünmekteyiz. Bu alanda Jandarma Genel Komutanlığının uyguladığı "Tip Proje"yi değil "Güneysu" modelini uygulamak istiyoruz. Emlak değeri 2 trilyon liralık bir arsayı Jandarma'ya tahsis ediyoruz. Belediye Meclis kararı ile boşaltılacak olan bu ala "Kent Çay Bahçesi" kurmayı amaçlıyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum