1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çayelili kaynananın gözyaşları
Çayelili kaynananın gözyaşları

Çayelili kaynananın gözyaşları

Çayeli'nde, geliniyle tartışan ve gelininin kız kardeşini yaralayan kaynanaya Denetimde Serbestlik Yasası'na bağlı olarak 270 gün ev hapsi verildi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Olay, Rize'nin Çayeli ilçesinde 9 ay önce meydana geldi. Oğlu ve geliniyle birlikte yaşayan Hamdiye Ç. (69), yaklaşık 9 ay önce geliniyle tartıştı. Çıkan tartışmaya kendilerinde kalan gelininin kız kardeşi de karışınca Hamdiye Ç. elinde bulunan bıçakla gelininin kız kardeşini yaraladı. Taraflar karşılıklı olarak birbirinden davacı ve şikayetçi oldu. Hamdiye Ç., bir süre sonra davasından vazgeçti.
Çayeli Adliyesi Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada hakim Hamdiye Ç.'yi 5 bin 400 YTL para cezasına çarptırdı. Daha sonra bu ceza Denetimde Serbestlik Yasası kapsamında 270 gün ev hapsine dönüştürüldü. Hamdiye Ç.'nin sağlık sorunlarının dışında 15 Aralık 2007 ve 9 Eylül 2008 tarihleri arasında ikamet ettiği kızının evinden dışarı çıkması yasaklandı.
Yüzünü gizleyerek basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hamdiye Ç., cezası nedeniyle torunlarını göremediği için üzgün olduğunu söyledi. Hamdiye Ç., başından geçen olayı şöyle anlattı: "Olay günü gelinim ve kardeşi elleriyle boğazımı sıktı. Yardım istedim kimse gelmedi. Elimde bıçak vardı. Bence bıçakla kendimi savundum. İkimizde davacı olduk. Sonra ben vazgeçtim. Ama o davasını sürdürdü. Bana ev hapsi verildi. Günlerim cefa içerisinde geçiyor. Oğlumdan bir şikayetim yok. Torunlarımın annesi beni bu hale düşürdü. Torunlarımı özlüyorum."
Öte yandan Hamdiye Ç.'nin verilen karara uyup uymadığını Rize Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü ekipleri denetliyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum