1. HABERLER

  2. ÇAYELİSPOR

  3. Çayeli'nde karate şampiyonası
Çayeli'nde karate şampiyonası

Çayeli'nde karate şampiyonası

Çayeli Belediyesi tarafından 23 Nisan etkinlikleri kapsamında 1. Karadeniz Karate Şampiyonası, minik, yıldız ve ümit kategorilerinde yapıldı.

A+A-

Çayeli Kazım Ayvaz Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonanın açılış seremonisinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Rıza Çakır “Bölgesel anlamda da 200 sporcunun katılımıyla ilçemizde çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptık. Böylesine önemli bir karate şampiyonasını Çayeli ilçemizde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Karate, kişinin fiziksel ruhsal gelişilmesine en büyük katkıyı sağlayan bireysel bir spor dalıdır. Gelişitirilmesi için her türlü desteği sağlayacağız.” dedi.



Karate Şampiyonasına İlçe Kaymakamı Mehmet Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Başkan yardımcısı Hamdi Topçu, Siyamı Ersek Hastanesi Başhekim yardımcısı Sezai Çelik, Erzurum İl Gençlik Spor Müdürü ve şube müdürleri, Ak Parti İlçe Başkanı Ö.Latif Yağcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, İlçe Spor Müdürü Muhammet Yılmaz ve sporseverler katıldı.
Rize'nin yanı sıra Artvin, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum illerindeki 9 Kulüpten kilolarında birinci olan 200 üzerinde Karatecinin katıldığı ve uluslararası karate hakemlerinin de görev aldığı turnuvada Uluslararası Oyun Kuralları (W.K.F) geçerli oldu. Şampiyonada Rize 3 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak üstün başarı gösterdi.



Rize Karate Antrenörü 4. dan Osman Sadıkoğlu, Rize de 150'nin üzerinde karate öğrencisi olduğunu belirterek, “Bu yeni öğrencilerin müsabakalara alışması ve tecrübe kazanması anlamında 14. Karadeniz Karate Şampiyonası'nın faydalı olduğuna inanıyorum. Destek olunması halinde birçok Türkiye şampiyonunun Rize'den çıkabileceğini umut etmekteyim” dedi.



Şampiyonada Hakemlik yapan Rize bölgesi Karate Yardımcı Antrenörü Murat Topal ise Çayeli belediyesi başkanı Rıza Çakır'ın teklifiyle şampiyonaya katıldığını belirterek, “Sayın Başkan teklif getirdiğinde 'Çocuklar için varım' dedim. Şampiyonanın Çayeli'nde gerçekleşmesine sebep olduğundan dolayı Başkan çakır'a teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum