1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çayeli'nden Gürcistan'a köprü
Çayeli'nden Gürcistan'a köprü

Çayeli'nden Gürcistan'a köprü

Gürcistan’dan gelen 20 Müslüman Gürcü, Çayeli Belediyesi tarafından 4 gün boyunca Rize’de misafir edilerek tarihi yerlerde gezdirildi.

A+A-

Çayeli Belediyesi Gürcistan’ın Batum Şehrinden aralarında Türkiye’yi hiç görmeyenlerin de olduğu 20 Gürcü vatandaşı ilçede 4 gün boyunca ağırladı. Yaşları 65 ile 92 arasında değişen Müslüman Gürcü vatandaşları Sarp sınır kapısından alarak ilçedeki Hizmet içi Eğitim Merkezi’nde misafir ettiklerini söyleyen Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Belediye tarafından gündüzleri tahsis edilen araçlarla da Rize ve Trabzon’daki tarihi yerlerde geziler düzenlediklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Rıza Çakır, Gürcistan’daki dindaşlarla 3 yıldır bir dostluk köprüsün kurulduğunu da belirterek, “Ülkemize gelme imkânı bulamayan yaşlı Müslüman Gürcü vatandaşları 3. kez ağırladık. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Bu kardeşlerimizi gruplar halinde misafir etmeye devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.
Müslüman Gürcüler de yaptıkları açıklamalarda memnuniyetlerini dile getirdiler.

Misafirleri ziyaretin son gününde makamında ağırlayan Başkan Çakır, 20 Batumlu Müslüman’a ilçe esnafından temin ettiği çeşitli hediyeleri takdim etti. Batumlu Müslümanlar tahsis edilen araçla sarp sınır kapısına kadar gönderildiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız