1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çayeli'ne 'doğal yaşam müzesi' kuruluyor
Çayeli'ne 'doğal yaşam müzesi' kuruluyor

Çayeli'ne 'doğal yaşam müzesi' kuruluyor

Çayeli'nde bir Doğal Yaşam Müzesi kurulması amacıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ekibi ilçede çalışma başlattı.

A+A-

SELİM BAYRAKTAR
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Dekorları ve Kostümü Bölüm Başkanı Prof. Bengi Bugay ve Araştırma Görevlisi Kaya Koçer, Doğal Yaşam Müzesi için Çayeli’nde çalışmalara başladı.

Çayeli’nde binası hazır olan Doğal Yaşam Müzesi için Faruk İshakoğlu ve Belediye Başkanı Rıza Çakır’ın davetiyle ilçede bulunduklarını belirten Prof. Bugay kurulacak müze için bir çalışma içerisine girdiklerini söyledi.

muze.jpg

Aslen Çayeli Gürgenli Köyünden olduğunu belirten Prof. Bengi Bugay yöredeki gelenek ve görenekleri titizlikle araştırıp inceleyerek, bu Doğal Yaşam Müzesini hayata geçireceklerini belirtti.

Büyük bir heyecan içerisinde bu faaliyeti sürdüreceklerini ifade eden Bugay, önümüzdeki günlerde Güzel Sanatlar Fakültesi Bölümünden farklı arkadaşlarının da katkı vereceğini açıkladı.

Çayelili’lere de bir çağrıda bulunan Prof. Bengi Bugay, yöreye ait tarihi özelliği olan eşyaların bu müzede sergileneceğini, bağış yapanın ismini yazmak suretiyle bu eşyalarını müzede sergilemesini istedi.    

Belediye Başkan Rıza Çakır ise yaptığı açıklamada “Doğal Yaşam Müzesi için belediyemiz halkla ilişkiler biriminde, sorumlu arkadaşımız, teslim tutanağıyla birlikte müze için eşyaları almaya başladı. Tarihi özellikleri olan bu eşyalarla ilgili tüm hemşerilerimizin daha duyarlı olmasını istiyoruz. Çayelimiz’i ziyaret edecek olan yerli, yabancı turistlere ve özellikle gelecek nesillere görsel olarak anlatılacak Doğal Yaşam Müzemizi değerli hocalarımızla birlikte kısa sürede ilçemize kazandırmak istiyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum