1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur, 1'inci sürgünü tamamladı
Çaykur, 1'inci sürgünü tamamladı

Çaykur, 1'inci sürgünü tamamladı

Doğu Karadeniz'de15 Mayıs'ta başlayan 2007 yılı yaş çay alım kampanyasında 1 sürgün alımlarının tamamlandığı açıklandı.

A+A-

Doğu Karadeniz'de, 2007 yılı yaş çay alım kampanyası çerçevesinde yürütülen 1. sürgün alımları tamamlandı.
ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, yaptığı açıklamada, 15 Mayıs'ta başlayan 2007 yılı yaş çay alım kampanyasında 1 sürgün alımlarının tamamlandığını belirtti.
Yüce, 15 Mayıs itibariyle Kemalpaşa bölgesinden yoğun bir şekilde çay alımına başladıklarını ifade ederek, ''Bizim amacımız 2006 yılında alınan yaş çay miktarının üzerine çıkmaktı. Bunu başardık. Son beş yılın alımlarının üzerine çıkarak 218 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdik. Fabrikalarımızın tam kapasiteyle çalışması istenilen rakamlara ulaşmamızda etkili oldu'' dedi.
Kotalarda son yıllarda iyileştirmeye gittiklerini belirten Yüce, şunları söyledi:
''Son beş yılda üreticilerden yaş çay alımında ciddi bir kota artışı sağladık. 2002 ve 2003 yılları 2. sürgün alımlarında dekar başına 305 kilogram, 2004 ve 2005 yılları 2. sürgün alımlarında 335 kilogram ve 2006 yılı 2. sürgün alımlarında 360 kilogram yaş çay alımı gerçekleştirdik. 2007 yılı 2. sürgün yaş çay alım sezonunda ise dekar başına yaş çay alım miktarımızı 360 kilogramdan 375 kilograma çıkardık. Üreticilerimizden geçtiğimiz yıla oranla dekar başına 15 kilogram daha fazla yaş çay yaprağı alımı gerçekleştireceğiz.''
Yaş çay bedelinin uzun yıllar sonra düzenli bir şekilde ödendiğini kaydeden Yüce, ''Mayıs ayı ödemelerini tamamlamıştık. Haziran ayı ödemelerini fabrikalardan bordrolar geldikten sonra Temmuz ayı ilk haftası itibariyle ödemeyi planlıyoruz'' diye konuştu.
Yüce, iklim şartlarının çok uygun olduğunu, 2 sürgün alımlarına 1 Temmuz itibarıyla başlayacaklarına işaret ederek, ''2. sürgünde 1. sürgün alımlarının üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Satışlarımızda ise herhangi bir daralma söz konusu olmadı. Üretim ve satışlarımız dengeli bir şekilde devam ediyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum