1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur 400 firmaya dava açtı
Çaykur 400 firmaya dava açtı

Çaykur 400 firmaya dava açtı

Çaykur, kaçak ve sahte çaylarla mücadele kapsamında hukuki haklarını kullanmak amacıyla 400 firma hakkında yasal takip başlattı.

A+A-

Muhammet KAÇAR - Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, 40 tanesi 2006 yılından olmak üzere toplam 400 firma hakkında sahte ve taklit çaylarla ilgili olarak savcılık soruşturması ve ceza davası açıldığını söyledi.
Çaykur, özellikle sınır kapılarından ülkeye sokulan kaçak çaylarla mücadelenin ardından Türk çaycılığına darbe vuran korsan çaya karşı başlattığı mücadelesini sürdürüyor. Genel Müdür Ekrem Yüce, göreve geldiklerinde zarar eden kurumu kâra geçirdiklerini belirterek bu ortamın oluşmasında yapılan tüm çalışmaların etkisinin bulunduğunu söyledi. Kurumun en önemli gördüğü sorunlar arasında yer alan korsan çayla ilgili büyük bir mücadele verdiklerini vurgulayan Yüce, “Kolluk kuvvetlerimizin yaptıkları çalışmalarda sahte hologramlı korsan çay ele geçirilmiştir. 2006 yılında sahte ve taklit çaylarla ilgili olarak yürütülen 40 savcılık soruşturmasının yanı sıra, 34 adet de ceza davası açılmış bulunmaktadır” dedi.
Genel Müdür Ekrem Yüce, “Bu davalar dışında 2006 yılına önceki yıllardan 400 civarında Savcılık, erteleme ve temyiz aşamaları dahil ceza davaları devretmiştir. Yine haksız rekabette bulunan firmalar aleyhine haksız rekabetin men’i maddi ve manevi tazminat talepli hukuk davaları da açılmakta olup 2006 yılında 3 firma aleyhine bu davalar açılmış olup 2006 yılına eski yıllardan 85 adet dava devri olmuştur. Sahte ve taklit çayların takibi amacıyla, satış bölgelerimizde kendi hukuk bürolarımızı oluşturduk, bu anlamda mücadelemiz devam edecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum