1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur fabrikaları izdihama düştü
Çaykur fabrikaları izdihama düştü

Çaykur fabrikaları izdihama düştü

Günlük işleme kapasitesi toplam 6 bin 600 Ton olan Çaykur, üreticini yüksek çay satışı karşısında tıkanma noktasına geldi. Genel Müdür açıklama yaptı:

A+A-

Bu yıl hava şartları nedeniyle birkaç gün gecikmeyle kampanyayı açan Çaykur’da üreticinin ani yüklenmesi sonucu aşırı çay satışının gerçekleşmesi nedeniyle fabrikalar tıkanma noktasına geldi.
Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, fabrikaların günlük işleme kapasitelerinin belli olduğunu belirterek, üreticinin paniklememesini istedi. Genel Müdür Yüce yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Teşekkülümüz 2007 yılı yaş çay kampanyasını 15 Mayıs 2007 tarihi itibariyle açmış ve 46 yaş çay fabrikasının tamamı imalat yapmaya hazır halde alımlara başlamıştır.
Bölge plantasyonlarında yaş çay hasadı sahil ve yüksek kesimlerde aynı anda gelmiş ve Teşekkülümüzce 22 Mayıs 2007 Salı günü son yıllarda rastlanılmayan yoğunlukta ve 10 bin tonun üzerinde yaş çay mübayası yapılmıştır. Bu nedenle bütün fabrikalarımızda yoğun bir izdiham oluşmuştur. Alımların 2-3 gün içinde normal seyrine girmesi için canla başla bütün ekiplerimiz çalışmaktayız.
Teşekkülümüzün günlük işleme kapasitesi 6.600 Ton/gün’dür. Bu nedenle işleme kapasitemiz ve alım yerlerimizin stok durumları göz önüne alınarak programlı bir şekilde alımlarımız devam edecektir.
Üreticilerimizin fabrikalarımızdan verilen programlara uyarak ürün normlarına uygun çay hasat etmelerini ve program dışı çay toplayıp ellerinde bekletmemelerini temenni etmekteyiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum