1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ÇAYKUR FABRİKASI'NDA İŞ KAZASI: 1 YARALI
ÇAYKUR FABRİKASI'NDA İŞ KAZASI: 1 YARALI

ÇAYKUR FABRİKASI'NDA İŞ KAZASI: 1 YARALI

Çaykur Salarha Çay Fabrikasında bir işçi elini kıvırma kazanına kaptırdı.

A+A-

Dün gece vardiyasında çalışırken elini kıvırma kazanına kaptıran ve orta parmağı parçalanan İbrahim Yaman adlı işçi, RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaman’ın parçalanan orta parmağının işlevini yeniden kazanmasının zor olduğu öğrenildi.

Çaykur’a ait Salarha Çay fabrikasında buhar kazanlarında ateşçi olarak çalışan Yaman’ın parçalanan eli tedavi edilirken, hasar gören orta parmağının işlevini yitirdiği öğrenildi. Hayati tehlikesi bulunmayan Yaman taburcu edilerek evine gönderildi.

Çaykur’da buhar kazanlarının özelleştirilmesi sonrası uzmanlık alanı dışındaki kıvırma kazanlarında çalışmaya başlayan İbrahim Yaman, elini kıvırma kazanına kaptırdı. Reviri bulunmadığı öğrenilen fabrikada sargı bezi dahi olmaması, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda Çaykur’la ilgili soru işaretlerini de gündeme getirdi. (Ajans Rize)

Bütün işçilerin fabrika işçisi olarak tanımlandığı Çaykur’da daha önce bu konu gündeme gelmiş ve Gıda İş Sendikası tarafından, işçilerin uzmanlık alanları dışındaki işlerde çalıştırılması ve bununla ilgili hiçbir eğitim verilmemesi eleştirilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum