1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur işçisine iki yılda ikinci toplu iş sözleşmesi zammı
Çaykur işçisine iki yılda ikinci toplu iş sözleşmesi zammı

Çaykur işçisine iki yılda ikinci toplu iş sözleşmesi zammı

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, yaş çay sezonuna girerken Çaykur işçisine iki yılda ikinci toplu iş sözleşmesi zammını aldıklarını söyledi.

A+A-

Kovid-19 salgını nedeniyle tüm dünyada büyük sıkıntılar yaşandığını ifade eden Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, çay sektöründe ortaya çıkabilecek sıkıntıların minimize edilmesi ve çare üretilmesi noktasında çalıştıklarını söyledi.

Hançeroğlu yaptığı açıklamada, "Çaykur işçisine iki yılda ikinci toplu iş sözleşmesi zammını aldık. Çaykur işçisine yapılan seyyanen zam ile bütün çalışan üyelerimiz saat ücretlerine 0,67 Kuruş zam alacaklar. Öz Gıda İş Sendikası bir kez daha büyüklüğünü gösterdi. İşe girmeyen 2020 de yeni işe başlayacak olan yaklaşık 830 işçi de bu zamdan yararlandırıldı.  Ayrıca sendika üyesi olmayan işçileri 2020 yılında sendikal hak olan 180 günlük çalışma süresini sadece sendika üyelerine uygulanabilmesi için gerekli çalışmalar da yapılmaktadır. Öz Gıda İş sendikası olarak bu kazanımların bütün üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum