1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Çaykur Rize'de Konya mesaisi
Çaykur Rize'de Konya mesaisi

Çaykur Rize'de Konya mesaisi

Yarınki Konyaspor karşılaşmasını seyircisiz oynayacak olan Ç.Rizespor’da teknik Direktör Oktay Çevik, camiaya ve taraftarlara umut dolu mesajlar yolladı.

A+A-

Takımın gidişatından son derece mutlu olduğunu ve ilerleyen haftalarda daha iyi olacaklarının altını çizen Ç. Rizespor Teknik Direktörü Oktay Çevik, “Tüm oyuncularım büyük bir özveri ile görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Bunun neticesinde sezonun ilk 9 haftasında beklentilerimizin karşılığını hemen hemen bulduk diyebilirim. Sadece Samsun ve Gaziantep Belediye maçlarındaki puan kayıplarımız var. Çizgimizi yükselterek devam etmek zorundayız” dedi.

Rizespor’un sonuna kadar zirve yarışında olacağını da ifade eden Oktay Çevik, “Bundan kimsenin şüphesi olmasın “dedi.

Yarın oynayacakları Konyaspor karşılaşması için de umutlu konuşan Çevik, “Rakibimiz namaglûp lig lideri. Oturmuş bir kadrosu var. Taraftarımızdan yoksun olarak oynayacağımız böyle bir rakip karşısında konsantrasyon sorunu yaşamadan 3 puanı almak istiyoruz. Takım olarak bu maçın önemini bildiğimizden ona göre hazırlandık. Kazanıp zirveye yerleşmek istiyoruz. Camiamıza ve taraftarımıza bir Konyaspor zaferi hediye etmek amacındayız. Oyuncularımın kazanma istekleri üst seviyede” diye konuştu.

Önemli sınav
24550
Alihan TELATAR'ın
maç yorumu

Bank Asya 1. lig’in 10. haftasına 3. sırada giren Ç.Rizespor belki de en zor maçlarından birini oynayacak. Yeşil-mavililer ligin namaglûp rakibi Konyaspor önünde 3 puan hedefiyle sahada savaşacaktır. Rizespor’un en büyük dezavantajı maçı seyircisiz oynayacak olması. Çünkü yeni stat’ta sezon başından itibaren müthiş bir taraftar desteği vardı. Konyaspor maçında bu güçten mahrum kalacak.

Rizespor bu sezon yayıncı kuruluşun canlı olarak verdiği maçların hiç birini kaybetmedi. İçeride ve dışarıda kazandı ya da berabere kaldı. Naklen yayınlanmayan Gaziantep Belediye maçını ise farklı bir mağlubiyetle kapattı. Şimdi sahasında taraftarından yoksun olarak oynayacağı maç canlı olarak yayınlanmayacak. Bakalım bu kez ibre neyi gösterecek.

Yeşil-mavili takımı sahasında oynadığı 4 maçın 2’sini kazandı ikisinde berabere kaldı. İç sahada biraz sıkıntılı. Çünkü öne geçtikten sonra gereksiz bir telaş ile geri çekilip oyunun kontrolünü rakibe veriyor. Evinde kazandığı ve berabere kaldığı maçlarda bu açıkça görüldü.

Hem Rizespor’da hem de Konyaspor’ da birçok oyuncu formunun zirvesinde. İki takım da birbirlerine karşı ciddi önlemler alacak. Yeşil-mavili takım, pozisyon üretip gol atmakta çok fazla sıkıntı çekmiyor. Ama çok kolay ve basit goller yiyor. Defanstaki sorununu henüz gidermiş değil. Her iki takımın savunma hatlarında yumuşak karınları var. Son iki maçta gol yememesi bir avantaj ama son iki maçtaki rakipleri K.Erciyes ve Ç.Dardanelspor’du. Konyaspor lig’in en fazla gol atan takımlarından biri çok etkili forvet oyuncuları var.

Dolayısıyla iki takım da bir birlerine karşı defanstan forvete kadar önlem alıp birbirlerini hata yapmaya zorlayacak. Hatayı az yapan gireceği gol pozisyonlarını değerlendiren maçı kazanacak. Ya da berabere kalacaklar. Elbette Konyaspor’un ilk amacı Rizespor’dan puan almak. Çünkü arada 3 puan fark var. Beraberlikte bile puan farkını koruyacak. Yeşil-mavililer ise farkı kapatıp zirveye çıkmak için kazanmak zorunda. Bakalım sular nasıl yükselecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız