1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur'da kuralar çekildi!
Çaykur'da kuralar çekildi!

Çaykur'da kuralar çekildi!

Çaykur'un Rize'deki 33 fabrikasına alınacak bin 62 kişi için bugün yapılan kura çekiminde ilginç olaylar yaşandı...

A+A-

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün, Rize'deki 33 çay fabrikasına alınacak 1062 kişi için bugün noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Kura çekimini yerinde izlemek isteyen yaklaşık 2 bin kişi, spor salonu önünde toplandı. Salona girmeye çalışanlarla polis arasında arbede yaşandı.
Son olarak 1998 yılında işçi alımı gerçekleştiren Çay- Kur, Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerindeki toplam 47 çay fabrikasında görevlendirmek üzere 1500 nitelikli işçi alımı yapacağını duyurmuştu. 15 bin kişinin müracaat ettiği Çay- Kur'un, Rize'deki 33 çay fabrikasına alınacak 1062 kişi için bugün noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Rize 2 Mart Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimi öncesinde polis çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren salon önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi kura çekimini yerinde izlemek istedi. Bu sırada salona girmek isteyenlerle polis arasında arbede yaşandı. Çıkan izdiham üzerine 100 kadın ve 100 erkek salona alındı. Bu sırada içeri girmek isteyenler birbirini ezdi. İçeri giremeyen öfkeli kalabalığı ise polis güçlükle yatıştırdı. Bu sırada bazı kişiler ezilme tehlikesi geçirdi.
 
İL BAŞKANLARI TARTIŞTI
Kura çekimini izlemek için salona gelen DSP İl Başkanı Orhan Ferah, kalabalığa hitaben, ''Beni içeriye almıyorlar. Tribünde bana yer gösteriyorlar. İçeride ne olacağı belli değil. Ben bu kuranın adaletli olacağına inanmıyorum'' diye bağırınca öfkeli kalabalıktan 'Yuh' sesleri yükseldi. Halkı galeyana getirmemesi için kendisini uyaran CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya ile DSP İl Başkanı Orhan Ferah arasında sert tartışma yaşandı. İkiliyi araya giren polis ayırdı. Bu sırada kalabalığın bulunduğu alana gelen Çay İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Osman Keser, vatandaşları sakinleştirerek kura çekiminin adaletli bir şekilde yapılacağını ve içeriye vatandaşların alınacağını duyurdu.
ÜZÜLENLER, SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI ATANLAR
Rize 1'inci Noter Vekili Başkatip İbrahim Dal başkanlığında, Çay- Kur yetkilileri ile sivil toplum ve siyasi parti temsilcilerinin huzurunda yapılan kura çekimi sonrasında 15 bin müracaat arasında, 354 lise ve dengi okul, 354 meslek lisesi ile 354 Rize Meslek Yüksek Okulu Çay Eksperliği Bölümü mezunu olmak üzere toplam 1062 kişi Çay- Kur'da mevsimlik olarak işe girmeye hak kazandı. Bu arada yapılan kura çekimi sırasında salonda bulunan Ramazan Erdoğan işe girdiğini öğrenince gözyaşlarına boğularak yerinden fırladı ve ''Allah'ım sen büyüksün. 12 yıldır sevdiğim var evlenemiyordum. Şimdi işe girdim, evleneceğim'' diyerek bağırdı.
Çay- Kur Genel Müdürü Ekrem Yüce, ''Teşekkülümüze bağlı iş yerlerinde çalışmakta olan daimi ve geçici işçilerimiz zamanla zorunlu ve normal şartlarda emeklilik nedeniyle işten ayrılmıştı. 1998 yılından bu yana da işçi alımı yapılmadığı için yaş çay fabrikalarımızda vasıflı ve nitelikli işçi ihtiyacı ortaya çıktı. Ayrıca fabrikalarımızın modernize edilmesiyle vasıflı teknik işçiye daha çok ihtiyaç duyuldu. Bunların dışında Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun önerileri de dikkate alınarak yaş çay fabrikalarında görevli çay eksperlerinin yaş çay alımlarında kaliteyi daha da yükseltmek amacıyla konularında eğitim almış çay eksperlerine ihtiyaç duymuştu. Teşekkülümüzün bu personel ihtiyacını karşılamak amacıyla noter huzurunda kura çekimi yaptık'' dedi.
Öte yandan Artvin, Trabzon ve Giresun illerindeki Çay- Kur'a ait 14 yaş çay fabrikasında işe alınacak toplam 438 kişinin kura çekimi ise o illerde daha sonra belirlenecek tarihlerde yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
23 Yorum