1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur'dan çay parası açıklaması
Çaykur'dan çay parası açıklaması

Çaykur'dan çay parası açıklaması

Çaykur, Mayıs ayı yaş çay bedellerinin 20 Temmuz'dan itibaren ödenmeye başlayacağını duyurdu.

A+A-

Çaykur Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2009 yılı yaş çay kampanyasına 15 Mayıs 2009 tarihinde başlanmış olup, birinci sürgünün Haziran ayı sonu itibariyle tamamlandığı hatırlatılarak, “Birinci sürgünde Çaykur olarak 190 bin ton yaş çay alımı planlanmış olup, bu miktar 203 bin ton olarak gerçekleşmiştir. İkinci sürgün alımlarına ise, 01 Temmuz 2009 tarihi itibariyle başlanmış olup, 10 Temmuz 2009 tarihi itibariyle 25 bin ton yaş çay alımı gerçekleşmiş ve alımlar tüm fabrikalarımızda devam etmektedir.” denildi.

İkinci Sürgün yaş çay alım miktarının, Çaykur tarafından 200 bin ton olarak belirlendiği vurgulanan açıklamada, “Birinci Sürgünde olduğu gibi İkinci Sürgünde de bunun üzerinde bir alımın gerçekleşeceğini beklemekteyiz.” ifadelerine yer verildi.

MAYIS AYI YAŞ ÇAY BEDELLERİ ÖDENİYOR
Çaykur Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ayrıca, Mayıs ayı yaş çay bedellerinin 70 Milyon TL olarak tahakkuk ettiği belirtilerek, “Tahakkuk eden bu miktarın müstahsillerimize ödenmesi için gerekli çalışmalar devam etmektedir. 20 Temmuz 2009 tarihinden sonra, Mayıs ayı yaş çay bedellerinin ödenmesini başlatmayı planlamaktayız.” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum