1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur'dan kesinti açıklaması
Çaykur'dan kesinti açıklaması

Çaykur'dan kesinti açıklaması

Rize Valiliğinin Çayku'dan üretici izni olmadan kesinti yapılmaması yönündeki, uyarısına cevap veren Genel Müdür Yüce, "Zaten böyle bir şey yok ki" dedi.

A+A-

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce konuyla ilgili yaptığı açıklamada, üreticinin izni olmadan kesinti yapılmadığını belirterek, “Çaykur olarak zaten üreticimizin izni olmadan yaş çay alacakları üzerinden her hangi bir kesinti yapmıyoruz. Yaş çay üreticilerimizin yaş çay alacaklarından; Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Bağ-Kur ve stopaj kesintileri yapılmaktadır. Bu kesintiler Çaykur'un dışında yapılan resmi ve yasal zorunluluğu bulunan kesintilerdir. Çaykur'a bağlı Çayspor'a destek amaçlı kesintiler ise üreticilerimizden değil, toplu iş sözleşmesinin ilgili maddelerine göre çalışanlarımızdan kesilmektedir” şeklinde konuştu.

Öte yandan Çaykur Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre yaş çay üreticilerinin alacalarından Ziraat Odaları tarafından yılda bir kez olmak üzere 13 ila 18 YTL, Ticaret Borsası tarafından yüzde 0,1, Bağkur tarafından yüzde 1 ve stopaj olarak yüzde 2 kesinti yapıldığı açıklandı. Tarım Kredi Kooperatifi tarafından ise sadece üreticiden alacakları olan gübre bedellerinin kesildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum