1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur’dan yalan haber tepkisi
Çaykur’dan yalan haber tepkisi

Çaykur’dan yalan haber tepkisi

Çaykur, bazı internet siteleri ve gazetelerde yer alan ‘Sakarya’ya reklam desteği’ başlıklı haberlerin tamamen uydurma olduğunu açıkladı.

A+A-

Çaykur Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada bu tür bilgi ve belgeden yoksun spekülatif haberlerin kurumu yıprattığına vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi:

“Geçtiğimiz günlerde bazı bölgesel yazılı basında ve internet haber sitelerinde teşekkülümüze atfen: “Sakarya'ya Destek, Rize'ye köstek” haber başlığının içerisinde yer alan “Çaykur'un Sakaryaspor'a destek için Sakarya Şehir Stadına reklam desteği verdiği ve Sakarya'da yapılan yayla şenliklerine sponsor olduğu…” şeklinde dayanaksız olarak spekülatif haberler yapılmıştır. Bu haberler tümüyle asılsızdır.

Teşekkülümüzden, ne Sakaryaspor için ne de Sakarya'da yapılan şenlikler için bir reklam verilmemiş ve herhangi bir şekilde sponsor olunmamıştır. Hali hazırda böyle bir reklam ve sponsorluk çalışmaları da gündemimizde yoktur.

Ancak zaman zaman bayilerimiz, kendi bölgelerindeki bazı etkinliklere iştirak ederek yine kendi imkânları çerçevesinde etkinliklerde bulunmaktadırlar. Çaykur Genel Müdürlüğü'nün bu tür etkinliklerde müdahalesi söz konusu değildir.

Haber içeriğinden ve kullanılan ifade tarzından da anlaşılacağı üzere, yapılan isnatlar bilgi ve belgeden ziyade, duyum ve kişisel kanaatlere dayalıdır.
Bu tür haberler, kurumumuz veya mensupları aleyhine telafisi mümkün olmayan yanlış algılamalara sebebiyet verecektir. Kamuoyunun doğru haber alma hakkı adına; bu ve benzeri durumlarda haber yapılmadan önce; teşekkülümüzün ilgili birimlerinden doğrulama yapılmasının zorunlu olduğunu düşünmekteyiz...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum